Een antwoord op al uw vragen!

BE SMART, BE SAFE, SEE YOU SOON

Je gezondheid stimuleren in de meest veilige setting, het kan bij Sportoase. Na een uitdagend 2020 en 2021 zijn we blij je te kunnen verwelkomen in alle comfort, veiligheid en vertrouwen. Ontdek op deze pagina alvast hoe jij kan komen sporten en ontspannen in onze veilige omgeving, die volledig coronaproof werd bevonden tijdens het nationale testevent

FAQ | Algemeen             FAQ | Zwembad            FAQ | Fitness & Groepslessen             FAQ | A-kaart

SPORTOASE ALGEMEEN

UPDATE | LAATSTE NIEUWE MAATREGELEN

 

Vanaf 26 december zullen de recreatieve baden gesloten worden op bevel van de overheid. Fitness, sportzwembaden, (aqua)groepsleseen, zwemschool, wellness, schaatsbanen, klimmuur en squashzalen blijven wél geopend. Geplande evenementen zoals het Zwemfestijn en BK Bommetje kunnen jammer genoeg voorlopig niet doorgaan. 

Reservatie van je fitness- of zwembezoek is niet verplicht, groepslessen dienen wel nog steeds volgens de gekende formule geboekt te worden. Ook voor wellnessbeurten in Sportoase Veldstraat - Antwerpen hanteren we het gekende reservatiesysteem via onze webshop. 


Daarnaast zijn ook de volgende veiligheidsmaatregelen van kracht: 

 • Mondmaskerplicht in alle publieke ruimtes
 • Gebruik van Covid Safe Ticket voor fitness of om deel te kunnen nemen aan één van onze groepslessen. Dit ticket zal gescand worden bij de ingang van de fitnessruimte en/of groepszaal.
 • Het mondmasker kan afgezet worden na het scannen van het Covid Safe Ticket bij de ingang van de fitnessruimte of groepslessenzaal. 
 • Onze fitnessmedewerkers zullen voor jouw veiligheid wel het mondmasker blijven aanhouden
 • Kleedkamers en douches blijven open
 • Voel je je niet helemaal gezond? Blijf dan thuis!

 

FAQ

 

 

Vanaf wanneer gaan de nieuwe maatregelen in? 
Tot vrijdag 24 december 12u00 zijn al onze faciliteiten geopend conform de huidige normale werking. Vrijdagnammidag 24 en zaterdag 25 december zijn al onze centra gesloten. Vanaf zondag 26 december zullen de vernieuwde veiligheidsmaatregelen dan van kracht zijn. 

Is reserveren verplicht?
Neen, je hoeft je fitnessbeurt of zwemsessie niet te reserveren. Je beweegmoment op voorhand inplannen bij ons is dus niet nodig. Enkel bij groepslessen blijft de reservatiemodule wel gehandhaafd, zodat er duidelijk kan worden toegezien op de bezettingsgraad per activiteit, in functie van de oppervlakte van de ruimte. Ook wellnessbeurten in Sportoase Veldstraat - Antwerpen dienen op voorhand ingepland te worden. Het reserveren van jouw groepsles of wellnessmoment kan via onze webshop.

Moet ik een mondmasker dragen?
Ja, het dragen van een mondmasker is verplicht in alle publieke zones van onze sportcentra. Dit geldt dus voor wanneer je jezelf bevindt in de inkomhal, de gangen en de kleedkamers. Wanneer je jouw Covid Safe Ticket hebt gescand bij de ingang van de fitness of de groepsleszaal, mag je bij het betreden van de ruimte je mondmasker terug afnemen om zo ten volle te kunnen genieten van je sportbeurt. Verlaat je de sportruimte, dan dien je jouw mondmasker opnieuw op te zetten.

Onze medewerkers zullen voor jouw veiligheid ook verplicht een mondmasker dragen, zeker wanneer de social distancing niet gevrijwaard kan worden. Groepslesgevers nemen het mondmasker wel af tijdens de les om hun functie gedegen te kunnen uitvoeren. De mondmaskerplicht is geldig voor iedereen vanaf 6 jaar. 

Kan ik nog komen zwemmen in het recreatieve zwemgedeelte? 
Op overheidsbevel zullen vanaf 26 december onze recreatieve baden gesloten zijn. Dat wil concreet zeggen dat vanaf dan enkel de sportbaden, fitness, wellness, klimmuren en squashzalen geopend zullen zijn. Ook de schaatsbanen in Sportoase Groot Schijn blijven geopend. Daarnaast zal er ook extra capaciteit voorzien worden voor de Sportoase Swimming School, zodat ook de allerkleinsten in alle veiligheid hun zwemtechnieken kunnen blijven onderhouden en bijschaven, om zo ook te kunnen blijven genieten van het nodige waterplezier. 

Gaat het Zwemfestijn nog door tijdens de kerstvakantie? 
Nee, alle activiteiten van het Zwemfestijn zullen vanaf 26 december worden stopgezet. 

Gaat de finale van het BK Bommetje nog door op 29 december?
De finaledag in Sportoase Groot Schijn - Antwerpen wordt eveneens geannuleerd. 

Wat met mijn abonnement en/of beurtenkaart?
Beurtenkaarten voor zwemmen worden automatisch met één maand verlengd. Indien je jouw abonnement of beurtenkaart enkel gebruikt voor het recreatieve gedeelte, kan je hiervoor altijd contact opnemen met het balieteam. Zo regelen we samen een oplossing op maat voor jou. 

Hoeveel betaal ik om te kunnen komen zwemmen in het sportbad? 
Zolang het recreatieve zwemgedeelte gesloten blijft, kan je gebruik maken van onze sportzwembaden aan een voordeeltarief. Inwoners betalen hierbij 3 euro voor een zwemticket, voor niet-inwoners bedraagt de inkomprijs 4 euro. 

SPORTOASE ZWEMBADEN

DE ALGEMENE RICHTLIJNEN 

 

Vanaf 26 december zullen de recreatieve baden gesloten worden op bevel van de overheid. Sportbaden blijven wel geopend, net zoals het wellnessgedeelte, indien deze niet gekoppeld is aan het recreatieve zwemgedeelte. 


 • Reservatie van je zwembadbezoek is niet verplicht
 • In het zwembad zelf geldt er geen mondmaskerplicht. In alle publieke ruimtes rondom dien je wel een mondmasker te dragen
 • De hygiëneregels zoals handen wassen en ontsmetten blijven essentieel. 

 • Voel je je niet helemaal gezond? Blijf dan thuis!

 

 

FAQ

 

Zijn alle zwemfaciliteiten toegankelijk?
Op overheidsbevel zullen vanaf 26 december onze recreatieve baden gesloten zijn. Dat wil concreet zeggen dat vanaf dan enkel de sportbaden, fitness, wellness, klimmuren en squashzalen geopend zullen zijn. Ook de schaatsbanen in Sportoase Groot Schijn blijven geopend. Daarnaast zal er ook extra capaciteit voorzien worden voor de Sportoase Swimming School, zodat ook de allerkleinsten in alle veiligheid hun zwemtechnieken kunnen blijven onderhouden en bijschaven, om zo ook te kunnen blijven genieten van het nodige waterplezier. 

Wat met mijn abonnement en/of beurtenkaart?
Beurtenkaarten voor zwemmen worden automatisch met één maand verlengd. Indien je jouw abonnement of beurtenkaart enkel gebruikt voor het recreatieve gedeelte, kan je hiervoor altijd contact opnemen met het balieteam. Zo regelen we samen een oplossing op maat voor jou. 

Hoeveel betaal ik om te kunnen komen zwemmen in het sportbad? 
Zolang het recreatieve zwemgedeelte gesloten blijft, kan je gebruik maken van onze sportzwembaden aan een voordeeltarief. Inwoners betalen hierbij 3 euro voor een zwemticket, voor niet-inwoners bedraagt de inkomprijs 4 euro. 

Zijn de peuterbaden nog geopend?
In Sportoase Wilsele-Putkapel, De Lijster - Londerzeel, Montaignehof - Lanaken en De Lo - Heist-op-den-Berg, zijn de peuterbaden geopend. In al onze andere vestigingen zijn deze gesloten. 

Kan ik gebruik maken van kleedkamers en lockers tijdens mijn zwembadbezoek?
Ja, de kleedkamers en douches zijn open voor gebruik.

Is reserveren voor een zwembadbezoek verplicht?
Nee, je hoeft je zwembeurt niet te reserveren. 

Moet ik een mondmasker dragen?
In het zwembad zelf geldt er geen mondmaskerplicht. In alle publieke ruimtes rondom dien je wel een mondmasker te dragen.

Hoe garanderen jullie een veilige ruimte?
We volgen een strikt protocol op en hebben zelf een uitgebreid veiligheidshandboek opgesteld waarmee we weten dat we jouw bezoek aan ons in alle veiligheid en comfort kunnen laten verlopen. Dat bewezen we al met de werking van onze sportzwembaden eind 2020, die toen als allereerste indoor sportfaciliteit opnieuw de deuren mochten openen en waar nog geen enkele coronabesmetting heeft plaatsgevonden. Daarnaast toonde wetenschappelijk onderzoek ook al aan dat het coronavirus niet kan overleven in zwemwater.

Is zwemmen echt veilig?
Geen enkel virus, ook het COVID-19 virus, heeft kans op overleven in een omgeving met chloor zoals het zwembad. Experts zijn het erover eens, dat wanneer de juiste richtlijnen toegepast worden, een zwembadomgeving veilig is.

FITNESS & GROEPSLESSEN

DE ALGEMENE RICHTLIJNEN

 

 • Reservatie van je fitnessbezoek is niet nodig, groepslessen dienen volgens de gekende formule wel nog steeds geboekt te worden via onze webshop. 
 • Het dragen van een mondmasker is verplicht
 • Het mondmasker kan afgezet worden na een het scannen van het Covid Safe Ticket bij de ingang van de fitnessruimte of groepslessenzaal 
 • Onze fitnessmedewerkers zullen voor jouw veiligheid wel het mondmasker blijven aanhouden
 • Kleedkamers en douches blijven open
 • Voel je je niet helemaal gezond? Blijf dan thuis!

 
FAQ

 

Veiligheid, comfort en vertrouwen. De drie pijlers waarop onze werking gestoeld zijn, zullen er altijd voor zorgen dat jij in optimale omstandigheden werk kan maken van jouw gezondheid en immuniteit. Een antwoord op al jouw vragen in verband met de recentste voorzorgsmaatregelen vanuit de overheid, samen met de regelingen uit ons uitgebreide veiligheidshandboek, kan je hier terugvinden. 

Is het dragen van een mondmasker verplicht? 
Ja, vanaf vrijdag 29 oktober is het dragen van een mondmasker verplicht in alle publieke zones van onze sportcentra. Dit geldt dus voor wanneer je jezelf bevindt in de inkomhal, de gangen en de kleedkamers. Wanneer je jouw Covid Safe Ticket hebt gescand bij de ingang van de fitness of de groepsleszaal, mag je bij het betreden van de ruimte je mondmasker terug afnemen om zo ten volle te kunnen genieten van je sportbeurt. Verlaat je de sportruimte, dan dien je jouw mondmasker opnieuw op te zetten. Onze medewerkers zullen voor jouw veiligheid ook verplicht een mondmasker dragen, zeker wanneer de social distancing niet gevrijwaard kan worden. Groepslesgevers nemen het mondmasker wel af tijdens de les om hun functie gedegen te kunnen uitvoeren. De mondmaskerplicht is geldig voor iedereen ouder dan 12 jaar.

Kan ik gebruik maken van kleedkamers en lockers tijdens mijn bezoek?
Ja, de kleedkamers en douches zijn open voor gebruik. Enkel de kleedkamers van het fitnessgedeelte van Sportoase Eburons Dome - Tongeren zijn op plaatselijk verzoek van de burgemeester niet beschikbaar voor gebruik. 

Is reserveren voor een fitnessbeurt verplicht?
Nee, je hoeft voortaan je zwembeurt niet meer te reserveren.

Is reserveren voor een groepsles verplicht? 
Ja, bij groepslessen blijft de gekende reservatiemodule wel gehandhaafd, zodat er duidelijk kan worden toegezien op de bezettingsgraad per les, in functie van de oppervlakte van de groepsleszaal. Het reserveren van jouw groepsles kan zowel telefonisch als via onze webshop.

Wat met het Covid Safe Ticket? 
Om gebruik te maken van onze fitness of om te kunnen deelnemen aan één van onze groepslessen, zal je vanaf 1 november moeten beschikken over een Covid Safe Ticket. Dit zal bij binnenkomst van onze fitnessruimtes of groepslessenzalen eerst gescand worden. Bij een groen scherm, zal je de ruimte mogen betreden zonder mondmasker. Kleurt het scherm rood, zal je de toegang ontzegd worden. 

Ik beschik niet over een smartphone, maar ben wel gevaccineerd. Hoe geraak ik dan aan een Covid Safe Ticket? 
Ook zonder smartphone is het mogelijk om aan een coronapas te geraken. Je dient je hiervoor aan te melden op overheidswebsites zoals Mijn Burgerprofiel, Mijngezondheid.be of MyHealthViewer. Daar kun je dan vervolgens je coronapas digitaal opvragen. Zorg hierbij wel dat je beschikt over je identiteitskaart met pincode en kaartlezer/digitale sleutel (zoals bijvoorbeeld itsme). Na afronding van je aanvraag, krijg je vervolgens je coronapas opgestuurd als printklare pdf.

Heb je geen kaartlezer of digitale sleutel ter beschikking? Dan kan je ook je coronapas telefonisch opvragen. Deze wordt dan verstuurd per post. Let wel op: dit kan enkel voor een coronapas op basis van vaccinatie of herstel van een eerdere besmetting.

Voor Vlaanderen bel je hierbij op weekdagen van 9 tot 19 uur naar het nummer: 078 78 78 50

Ik beschik niet over een Covid Safe Ticket, wat nu?
In dat geval neem je best even contact op met jouw Sportoase-vestiging om de verdere opties te overlopen en zoeken we samen naar een oplossing. 

Hoe verzekeren jullie een goede luchtkwaliteit? 
Met het AIR-systeem ontwikkelden we eerder dit jaar het meest vernuftige verluchtingssysteem op de markt, waarbij we in onze ruimtes iedere 7 minuten zorgen voor een volledige nieuwe lading met 100% verse buitenlucht. Dit systeem werd tijdens het nationale testevent voor fitness op 9 juni 2021 getest en goedgekeurd en is sindsdien uitgegroeid tot de na te streven norm binnen de fitness-sector. 

De resultaten van onze kwaliteitsmetingen delen we daarenboven integraal met al onze bezoekers op grote schermen. Zo kan je in alle vertrouwen en comfort werk maken van jouw gezondheid in uiterst gezonde en verse lucht. 

Lees hier alles over ons vernieuwde AIR-systeem

A-KAART

Zo doe je jouw voordeel met de A-kaart van de Stad Antwerpen. 


FAQ

 

Haal alles uit jouw bezoek aan de Stad Antwerpen en aan ons centra in Sportoase Groot Schijn en Sportoase Veldstraat. Met de A-kaart krijg je toegang tot verschillende diensten van de stad en spaar je punten voor fijne voordelen en kortingen. Kortom met één A-kaart haal je alles uit ’t stad én je sportbeurt. 

De A-kaart geeft je eenvoudig toegang tot heel wat diensten van de stad Antwerpen, waaronder onze zwembaden in Groot Schijn en de Veldstraat. het zwembad: de A-kaart is je toegangspas voor de Antwerpse zwembaden. Met een A-kaart spaar je punten die je kan inruilen voor kortingen en extra voordelen. Zo vormt de A-kaart een persoonlijke voordeelkaart, helemaal op maat. Wie het financieel moeilijker heeft, krijgt met het kansentarief meteen ook het goedkoopste tarief.

 

Zo spaar je punten

 • Elke A-kaartlocatie heeft haar eigen A-kaartzuil.
 • Houd de A-kaart enkele seconden voor de aangeduide plaats op de zuil. Na de 'biep' hebt u 1 punt gespaard.
 • Op het schermpje verschijnt uw punten- en bonnentotaal.

Wanneer sparen?

 • Telkens u geniet van het aanbod op een A-kaartlocatie, kan u 1 punt sparen (1 bezoek = 1 punt).
 • In de bibliotheek spaart u 1 punt per week, in de cultuurcentra spaart u voor of na de voorstelling of activiteit en maximum 1 punt per dag, op alle andere A-kaartlocaties en activiteiten spaart u 1 punt per dag.
 • Tussen 2 spaaracties zit altijd minimum 1 uur, over alle locaties heen.
 • De A-kaart is persoonlijk, sparen doet u dus enkel met uw eigen A-kaart.

 

*opgelet, beurtenkaarten van Sportoase Veldstraat zijn niet geldig in Sportoase Groot Schijn.