Een antwoord op al uw vragen!

BE SMART, BE SAFE, SEE YOU SOON

 

 Omwille van de huidige ongunstige evolutie rond COVID19 is Sportoase tijdelijk gesloten. Deze sluiting is een verplichte sluiting en kadert in de nieuwe wettelijke opgelegde maatregelen.

Vanaf komende dinsdag, 1 december kan er  opnieuw gezwommen worden in onze 16 vestigingen - vanaf 8u 's ochtends. We volgen ook hier nauwgezet alle opgelegde maatregelen zodat zwemmen -net zoals vorige keer- in alle veiligheid mogelijk is (klik hier voor de veiligheidsrichtlijnen).
Weet dat enkel de sportbaden openen. De recreatiebaden (inclsief sauna's, stoombaden, glijbanen, peuterbaden,...) blijven gesloten!

Reserveren voor je zwembeurt is op dit moment  nog niet mogelijk, dit kan vanaf maandag 30 november om 8u00.

 

De Algemene richtlijnen bij Sportoase

  • Reserveer je zwembad-bezoek op voorhand: klik hier!

  • Scan je temperatuur als je het gebouw betreedt
  • Draag een mondmasker in de gangen van Sportoase. Enkel tijdens het zwemmen zelf kan je masker uit

  • Hou je stipt aan de gereserveerde uren

  • De hygiëneregels blijven essentieel. Dat betekent: handen wassen en geen hand geven of kussen bij een begroeting

  • Voel je je niet helemaal gezond? Blijf dan thuis!

  • Hou steeds minstens 1,5 meter afstand van elkaar

  • Zwemmen doe je individueel of met personen uit je persoonlijke bubbel

 

FAQ

 

Is Sportoase volledig gesloten?

Alle Sportoasecentra en hun faciliteiten (zwembad, zwemschool, fitness en groepslessen) zijn momenteel gesloten, het zwembad opent haar deuren vanaf dinsdag 1 december, de andere faciliteiten zoals  groepslessen en fitness blijven gesloten (tot minstens half januari). Hiermee respecteert Sportoase de beslissing vanuit de overheid.

Vanaf komende dinsdag, 1 december kan er  opnieuw gezwommen worden in onze 16 vestigingen- vanaf 8u 's ochtends. We volgen hier nauwgezet alle opgelegde en uitgebreide maatregelen zodat zwemmen- net zoals vorige keer- in alle veiligheid mogelijk is. Op dit moment weten we nog niet welke zwemfaciliteiten er allemaal beschikbaar zullen zijn, hiervoor zijn we wachtende op de juiste richtlijnen van de overheid.

Reserveren voor je zwembeurt is mogelijk vanaf maandag 30 november - 8u00.
Om onze lijnen (en medewerkers!) te ontlasten, vragen wij zo veel mogelijk online te reserveren!

Volg zeker onze sociale media en schrijf je in op onze nieuwsbrief. Zo ben je meteen op de hoogte van de meest nieuwe ontwikkelingen!

 

Is het volledige zwembad weer open?

Neen! Enkel de sportbaden van Sportoase zijn weer open vanaf 1 december. Recreatiebaden, sauna's, stoombaden, glijbanen,... blijven voorlopig gesloten.

Is reserveren verplicht?

Het reserveren van je zwembeurt is sterk aangeraden. Zo ben je zeker van je plekje in het zwembad. Kom je zonder reservatie en is er voldoende plek, kunnen wij ter plaatsen uiteraard je reservatie voor dat moment in orde brengen.
Reserveren kan vanaf 30 november via deze link

Zijn jullie telefonisch bereikbaar?

Vanaf maandagochtend (30 november) zijn we telefonisch bereikbaar tussen 8u en 17u. Houd er rekening mee dat wachttijden hier uitzonderlijk wat langer kunnen zijn.

Hoeveel beurten kan ik in één reservatie aankopen/reserveren?

Je kan, zoals steeds, reserveren voor 9 personen. Een reservatie kan je plaatsen tot 14 dagen in de toekomst.
Weet dat enkel het onze sportbaden open zijn. Recreatiebaden blijven voorlopig gesloten!

Ik heb een abonnement/beurtenkaart. Ben ik benadeeld door de (tweede) sluiting?

Neen! Sportoase kiest er opnieuw voor om alle looptijden te verlengen. Je abonnement/beurtenkaart wordt dus verlengd met de periode van sluiting. Dit alles gebeurt automatisch, je hoeft hier dus niets voor te doen.


Moet ik mijn beurtenkaart of abonnement opzeggen?

Neen, in tegen deel! Sportoase zorgt ervoor dat alle abonnementen en beurtenkaarten 'bevroren' worden, je betaalt dus niets voor de tijd dat we gesloten zijn.

Bovendien blijf je op deze manier genieten van alle voordelen die SPortoase biedt bij de heropening. Opzegging heeft dus zeker geen nut.

 
Als Sportoase-lid maak ik gebruik van een maandelijkse domiciliëring. Wat moet ik doen?

Helemaal niets. Wij zorgen voor een tijdelijke onderbreking van je abonnement en betaling. Op die manier zal je geen extra hinder ondervinden en gaat er niets van je rekening. 

Start de zwemschool van Sportoase weer op?

Aangezien onze centra  en zwembaden volledig gesloten zijn tot dinsdag 1 december, kunnen ook de zwemlessen niet doorgaan tijdens deze sluiting. De beurten op de beurtenkaart zullen niet vervallen.

Jouw Sportoase-centrum zal persoonlijk contact opnemen in de week van 1 december met concrete informatie over het hervatten van de zwemlessen. 

Ik ben kort voor de sluiting nog komen zwemmen/fitnessen of een groepsles volgen. Loop ik extra risico?

Neen. We deden er bij Sportoase alles aan om van Sportoase een veilige omgeving te maken. Met succes; we konden geen enkele besmetting vaststellen binnen Sportoase.
Weet bovendien ook dat zwembadwater (chloor) alle virussen doodt. Ook het Covid-19 virus.


Kunnen we als sportclub weer terecht bij Sportoase?

Sportclubs kunnen weer gebruik maken van het zwembad vanaf 1 december. Dit conform de opgelegde veiligheidsmaatregelen. Een medewerker van Sportoase zal contact opnemen met de clubs die voor de sluiting gebruik maakten van het zwembad.


Zijn we als school weer welkom om te zwemmen met de leerlingen?

Ook scholen kunnen weer komen zwemmen. Dit conform de opgelegde veiligheidsmaatregelen.

 

Gaan de aqualessen (groepslessen in het zwembad) weer plaatsvinden in december?

Voorlopig mogen de aqualessen nog niet heropstarten.


Zullen de douches van het zwembad beschikbaar zijn?

Ja!

Is zwemmen echt veilig?

Geen enkel virus, ook het COVID-19 virus, heeft kans op overleven in een omgeving met chloor zoals het zwembad. Exeperts zijn het erover eens, dat wanneer de richtlijnen toegepast worden een zwembadomgeving veilig is.


Kunnen er groepslessen buiten worden gegeven?

In openlucht geldt de regel dat je enkel mag sporten met 4 vaste partners. We kunnen dus geen georganiseerde groepslessen in openlicht voorzien.

 

Zal Sportoase, net zoals tijdens de eerste sluiting, opnieuw online lessen voorzien?

Jazeker Sportoase TV leeft en heeft een heel assortiment aan groepslessen voor je klaarstaan. Ontdek ons op YouTube en abbonneer je op ons kanaal!
Volg je favoriete Sportoase-centrum op Facebook, zo mis je niets en haal je Sportoase tot in je woonkamer!


Ander nieuws & acties