Een antwoord op al uw vragen!

BE SMART, BE SAFE, SEE YOU SOON

Laten we beginnen met jouw belangrijkste vraag alvast te beantwoorden: Nee, volledig open zijn we jammer genoeg nog niet. Maar onze deur staat alvast wel op een kier. Ontdek op deze pagina aan welke activiteiten je bij Sportoase kan deelnemen en hoe je dat coronaproof moet doen. 

FAQ Zwembad               FAQ Outdoor

SPORTOASE ZWEMBADEN

DE ALGEMENE RICHTLIJNEN 

 

 • Reserveer je zwembad-bezoek op voorhand: klik hier!

 

 • Draag een mondmasker in de gangen van Sportoase. Enkel tijdens het zwemmen zelf kan je masker uit

 • Hou je stipt aan de gereserveerde uren

 • De hygiëneregels blijven essentieel. Dat betekent: handen wassen en geen hand geven of kussen bij een begroeting

 • Voel je je niet helemaal gezond? Blijf dan thuis!

 • Hou steeds minstens 1,5 meter afstand van elkaar

 • Zwemmen doe je individueel of met personen uit je persoonlijke bubbel

Is het volledige zwembad weer open?

Neen! Enkel de sportbaden van Sportoase zijn open. Recreatiebaden, sauna's, stoombaden, glijbanen,... blijven voorlopig gesloten. We hanteren dan ook een tijdelijk gunstig voordeeltarief voor het zwembad. Koop hier je tickets.
Ook de peuterbaden (maximale diepte 30cm) van Sportoase Wilsele-Putkapel (Wilsele) en Sportoase Montaignehof (Lanaken) zijn open.

Is reserveren verplicht?

Het reserveren van je zwembeurt is sterk aangeraden. Zo ben je zeker van je plekje in het zwembad. Kom je zonder reservatie en is er voldoende plek, kunnen wij ter plaatsen uiteraard je reservatie voor dat moment in orde brengen.
Reserveren en een ticket aankopen kan via deze link

Kan ik ter plaatse cash betalen? 

Nee, gezien de huidige coronamaatregelen aanvaarden wij geen cash geld in onze vestigingen. 

Zijn jullie telefonisch bereikbaar?

Tijdens de openingsuren zijn we telefonisch bereikbaar. Houd er rekening mee dat wachttijden hier uitzonderlijk wat langer kunnen zijn.
Onze mailboxen volgen we ook strikt op.

Hoeveel beurten kan ik in één reservatie aankopen/reserveren?

Je kan, zoals steeds, reserveren voor 4 personen. Een reservatie kan je plaatsen tot 14 dagen in de toekomst.
Weet dat enkel het onze sportbaden open zijn. Recreatiebaden blijven voorlopig gesloten!

Ik heb een abonnement/beurtenkaart. Ben ik benadeeld door de (tweede) sluiting?

Neen! Sportoase koos er bij elke sluiting voor om alle looptijden te verlengen. Je abonnement/beurtenkaart wordt dus verlengd met de periode van sluiting. Dit alles gebeurt automatisch, je hoeft hier dus niets voor te doen. Heb je een gezinskaart maar wens je nog niet te komen zwemmen tijdens de heropenig van de sportbaden, stuur dan zeker een e-mail naar de info-mailbox van jouw vestiging.

Ik heb een combi-abonnement, maar kan enkel maar baantjes komen zwemmen...

Je abonnement blijft bevroren! Zo profiteer je weer van je abonnement wanneer we weer volledig open zijn. Wil je toch eens komen zwemmen? Dan raden we je aan een individueel zwemticket aan te kopen.


Moet ik mijn beurtenkaart of abonnement opzeggen?

Neen, in tegendeel! Sportoase zorgt ervoor dat alle abonnementen en beurtenkaarten 'bevroren' worden, je betaalt dus niets voor de tijd dat we gesloten zijn. Bovendien blijf je op deze manier genieten van alle voordelen die Sportoase biedt bij de heropening. Opzegging heeft dus zeker geen nut.

 
Als Sportoase-lid maak ik gebruik van een maandelijkse domiciliëring. Wat moet ik doen?

Helemaal niets. Wij zorgen voor een tijdelijke onderbreking van je abonnement en betaling. Op die manier zal je geen extra hinder ondervinden en gaat er niets van je rekening. 

Gaan de zwemlessen gewoon door?

Ja! Alle zwemgroepjes vanaf de Mini-Ratjes krijgen weer gewoon les!
De zwemlessen die doorgaan met ouders (baby-, peuterzwemmen en hummeltjes) starten nog niet op.


Kunnen we als sportclub of school weer terecht bij Sportoase?

Sportclubs en scholen kunnen weer gebruik maken van het zwembad. Dit conform de opgelegde veiligheidsmaatregelen.
 

Gaan de aqualessen (groepslessen in het zwembad) door?

Voorlopig mogen de aqualessen nog niet heropstarten.


Zijn de douches van het zwembad beschikbaar zijn?

Ja!

Is zwemmen echt veilig?

Geen enkel virus, ook het COVID-19 virus, heeft kans op overleven in een omgeving met chloor zoals het zwembad. Exeperts zijn het erover eens, dat wanneer de richtlijnen toegepast worden een zwembadomgeving veilig is.

Zal Sportoase, net zoals tijdens de eerste sluiting, opnieuw online lessen voorzien?

Jazeker Sportoase TV leeft en heeft een heel assortiment aan groepslessen voor je klaarstaan. Ontdek ons op YouTube en abbonneer je op ons kanaal!

SPORTOASE OUTDOOR

Op maandag 26 april maken wij onze comeback met Sportoase Outdoor, een uitgebreid pakket aan workouts in de buitenlucht. Zorg dat je erbij bent!

Check ons aanbod

 • Wat is Sportoase Outdoor?

Dat is een pakket van outdoor trainingen die Sportoase aanbiedt tijdens de sluitingsperiode van de fitness. Dit is momenteel de enige trainingsvorm (naast onze sportzwembaden) die we live en fysiek mogen aanbieden gezien de huidige coronamaatregelen.

 • Hoeveel personen mogen er deelnemen aan een Outdoor workout?

Maximaal 10 personen, inclusief trainer.

 • Moet ik een mondmasker dragen?                                                                                     

Tijdens de les hoeft u geen mondmasker te dragen, voor en na de les is dit wel verplicht.

 • Waar vinden de workouts plaats?

De sessies worden buiten gegeven, in de directe omgeving van je Sportoase vestiging. Meld je bij aankomst eerst even aan bij de balie om je reservatieticket af te halen. Je coach zal je nadien op het afgesproken uur komen ophalen aan de voordeur van onze site, waarna jullie samen naar de pop-up outdoor trainingslocatie zullen gaan. Waar mogelijk voorzien we tenten zodat bij de meeste weersomstandigheden de les kunnen laten doorgaan

 • Wat moet ik meennemen?

Zorg eerst en vooral voor gepaste outdoor kledij. We hopen dat de weergoden ons tijdens elke training gunstig gezind zullen zijn, maar tijdens de eerste lentemaanden kan een extra trainingsvestje met lange mouwen toch ook best praktisch zijn om buiten te sporten. Hou er ook rekening mee dat er omwille van de coronamaatregelen geen kleedkamers ter beschikking zullen zijn en dat je ook zelf je eigen flesje water of sportdrank moet voorzien. Voor het overige voorzien wij alles om te zorgen voor een veilige workoutsessie met oog voor Healthy Distance en voldoende ontsmettingsmogelijkheden.

 • Waaruit bestaan de Sportoase Outdoor workouts?

Ons programma biedt een evenwichtige mix tussen conditietraining en spierversteviging. Voor een gedetailleerd overzicht van ons aanbod kan je altijd de verschillende uurroosters van onze Sportoase-centra checken.

 • Wat kost het?

Sportoase-leden kunnen gebruik maken van een voordeeltarief bij aankoop van het Sportoase Outdoor-abonnement. Daarvoor betaal je 22,50 euro. (enkel aan te kopen door huidige leden) DIt abonnement is 1 maand geldig na aankoop.

Daarnaast bieden we ook de optie om een deelnameticket te kopen voor één workoutsessie voor 7,50 euro en een tienbeurtenkaart, goed voor – uiteraard – tien workoutsessies, voor de prijs van 75 euro. Deze laatste twee formules zijn ook beschikbaar voor niet-Sportoase-leden.

 • Waar en wanneer kan ik zo’n abonnement/ticket kopen?

Het Sportoase Outdoor-abonnement voor leden is vanaf 23 april verkrijgbaar aan de balie van jouw Sportoase vestiging.

Ook de tienbeurtenkaart kan je aanschaffen na een bezoek aan onze balie, maar is daarnaast ook online verkrijgbaar in onze webshop vanaf 23 april 9u.(als je reeds een account hebt). Vanaf die dag kan je eveneens een eenmalig deelnameticket aanschaffen in diezelfde webshop==> https://reserveer-online.sportoase.be/

 • Ik heb een abonnement/ticket gekocht, wat nu?

Proficiat! Je kan jezelf nu inschrijven voor een workout naar keuze via ons online reservatiemodule en dan verheugen wij ons nu al op jouw komst! Reservatie is namelijk verplicht

 • Wordt mijn bestaande beurtenkaart/abonnement automatisch geactiveerd               

Neen, zo blijft je huidige beurtenkaart/abonnement bevroren totdat al onze indoor faciliteiten terug mogen opstarten. Wil je voor een outdoorles wel je huidige beurtenkaart gebruiken? Dat kan, maar hiervoor passeer je eerst even langs onze balie. Heb je een combi of all-in abonnement? Dan blijft je abonnement bevroren tot alle indoorlessen terug mogen doorgaan. Je kan enkel deelnemen aan een outdoorles door een voordeelabonnement aan te kopen of een éénmalige ticket. Je abonnement terug opstarten is niet mogelijk.

 • Moet ik reserveren?                                                                                                                       

Ja dit is verplicht en dit kan via de webshop en/of telefonisch

https://reserveer-online.sportoase.be/

 • Wanneer vindt de eerste workout plaats?

Maandag 26 april gaan we er samen weer tegenaan! Bekijk de uurrooster van jouw gekozen vestiging.

 • Wat in geval van slecht weer?   

De meeste lessen gaan gewoon door op de meeste locaties wordt ook een tent voorzien. Is het weer toch te slecht, dan word je op voorhand door ons verwittigd. In dat geval behoud je ook je les indien je deze had gereserveerd met een beurtenkaart en wordt deze niet van je totaal aantal beurten afgetrokken.

 • Biedt elke Sportoase vestiging een outdoor aanbod aan?

Neen, Enkel in Sportoase Zwem.com ( Oudenaarde) bieden we dit niet aan in de 15 andere vestigingen wel


Ander nieuws & acties