Zwem veilig!

Zoals elk jaar vraagt Sportoase aan al haar klanten, bezoekers, medewerkers én bij uitbreiding iedereen die ergens deze zomer een zwembad, zee of plas induikt om extra aandachtig te zijn de komende zomerperiode.

De schooltijd zit er op en alle kinderen smachten, zeker met deze warme temperaturen, naar slechts één ding: een verfrissende duik in het water.

Maar een wateromgeving houdt altijd een klein risico in: reden ook waarom Sportoase vraagt om de komende zomervakantie extra aandachtig te zijn voor alle kinderen die het water induiken.

Uiteraard kan en mag iedereen op de nodige oplettendheid van onze ervaren Sportoase-redders rekenen in de Sportoase-zwembaden, maar begeleiders, ouders, broers of zussen en eenieder in een water- of zwemomgeving zijn in eerste instantie zelf verantwoordelijk voor al die kleine én zelfs grote zwemmers.

Reden ook waarom Sportoase in aanloop van de zomervakantie maar wat graag een warme en positieve oproep doet naar iedereen om mee te waken dat al die kinderen én zwemmers een zorgeloze duik in het water kunnen nemen. In onze zwemschool en dus ook tijdens de vakantiecursussen die we aanbieden tijdens de zomer staat er standaard een ‘survival’-les op het programma, zo leren we kinderen op een juiste manier reageren in geval van nood.

Zwemmen doe je samen: laat ons dan ook samen waken, kijken en aandachtig zijn naar iedereen die in het water speelt, zwemt of springt. Omdat iedereen, en zeker de kleinsten onder ons, recht heeft op een zorgeloze zomer vol waterpret.

 

 

Onze tips voor een onvergetelijk en veilig dagje uit:

  1. Leer uw kinderen speelsgewijs om te gaan met water. Ook als uw kind reeds een zwembrevet heeft, blijven de risico's aanwezig. Een ‘vrij zwemmen’ situatie is vaak heel anders dan de zwemles. Er is dan geen instructeur om aanwijzingen te geven en er liggen veel meer kinderen tegelijk in het water.

  2. Boek eens een les survivalzwemmen, schrijf je deze zomer nog in voor zwemlessen om te leren zwemmen of je stijl te verbeteren en leer daarbij ook hoe je jezelf moet redden in een noodsituatie.

  3. Als toezichter zijn je ogen je belangrijkste wapen! Iemand in nood hoor je vaak niet, zeker in een zwembad waar het wat drukker kan zijn.

  4. Ziet u iemand in de problemen? Waarschuw dan zo snel mogelijk een redder! Zij staan steeds klaar!

  5. Respecteer de voorschriften qua leeftijd/hoogte van de verschillende glijbanen en attracties. Behoud bij de glijbanen voldoende afstand.

  6. Gebruik de juiste hulpmiddelen. Let op leeftijd en gewicht van uw kleintje. Gebruik drijfmiddelen niet als middel tegen verdrinking, zij sluiten dit niet uit. Het zijn wel vaak handige hulpmiddelen bij het zwemmen.

  7. Spreek af wie toezicht houdt en hou toezicht vanop de kant aan de meest risicovolle plaatsen (stroomversnelling, glijbanen,…).

  8. Redders en toezichters zien veel, maar niet alles. Op een drukke dag kunnen er in een zwembad heel veel bezoekers aanwezig zijn. Houd je kind daarom, zeker als het nog niet kan zwemmen, altijd zelf in de gaten. Hoe meer ogen, hoe beter! Laat kinderen nooit alleen. Ook niet om ‘even’ naar het toilet te gaan. Neem je kind dan gewoon eventjes mee!

Ander nieuws & acties

#DoTheTour bij Sportoase!

Doe mee met #DoTheTour en wie weet pak jij wel de gele trui! Op 6 juli, om 12u25, start ook in onze...

Sunny Deals!

Wij geven je de zomervakantie cadeau!

Zwem veilig!

Zoals elk jaar vraagt Sportoase aan al haar klanten, bezoekers, medewerkers én bij uitbreiding iede...