Een antwoord op al uw vragen!

BE SMART, BE SAFE, SEE YOU SOON

Laten we beginnen met jouw belangrijkste vraag alvast te beantwoorden: Ja, we gaan volledig open. Nog niet vandaag en ook niet morgen, maar wel op woensdag 9 juni. In tussentijd staat onze deur al wel op een kier, met Sportoase Break Out, onze aqualessen en onze geopende sportbaden. Ontdek op deze pagina alvast alle info over hoe je hier allemaal kan aan deelnemen en hoe je dat coronaproof moet doen. 

FAQ | Zwembad              FAQ | Groepslessen aqua               FAQ | Heropening 9 juni

SPORTOASE ALGEMEEN

De algemene richtlijnen voor jouw comfortabele bezoek aan Sportoase. 

Gaan alle faciliteiten weer onbeperkt open op 9 juni?
Jazeker, 9 juni is het zover! Dan zullen al onze faciliteiten weer open en beschikbaar zijn, rekening houdende met alle veiligheidsvoorschriften en met het geldende protocol. Zo zal er een maximale bezettingsgraad gelden op bepaalde van onze faciliteiten. Hierover zal spoedig nog meer info volgen.

Is reserveren verplicht?
Om de volledige veiligheid te kunnen garanderen, is reservatie verplicht. Zo behouden we het overzicht en kunnen we alles veilig en coronaproof laten verlopen. Het reserveren van jouw beweegmoment kan zowel telefonisch als via onze webshop.

Moet ik een mondmasker dragen?
Tijdens je beweegmoment zelf, hoeft u geen mondmasker te dragen. Ervoor en erna is er wel een mondmaskerplicht in onze centra.

Wordt mijn abonnement automatisch geactiveerd op 9 juni?
Ja, op 9 juni heractiveren we je abonnement opnieuw automatisch en start ook de domiciliëring, nadat deze de hele voorbije periode bevroren was, terug op. Leden die een abonnement hadden met een periode van 3 of 12 maanden, zullen hun abonnement verlengd zien met de periode van de onderbreking. De luttele dagen waarin onze healthclubs gesloten waren in oktober, verrekenen wij in jouw voordeel. Je hoeft hiervoor als lid niets extra te doen, deze verwerking gebeurt automatisch. Stel je jouw grote comeback liever nog even uit tot 1 juli? Ook dat kan! Als je liever nog even afwacht alvorens er weer in te vliegen, kan je steeds met jouw favoriete vestiging contact opnemen, zodat we jouw comeback in onze centra later kunnen inplannen.

Zijn de lockers en kleedkamers van de fitness beschikbaar?
Omwille van de huidige coronamaatregelen zijn de lockers en kleedkamers in het fitnessgedeelte gesloten momenteel nog gesloten. Vanaf zondag 27 juni zullen deze wel terug beschikbaar zijn voor gebruik. De kleedkamers in het zwembadgedeelte, zijn wél al geopend. 

Kan ik terug kinderfeestjes boeken bij Sportoase?
Ja, ook kinderfeestjes bij Sportoase kunnen wederom geboekt worden vanaf 9 juni. Hierbij geldt nog wel een capaciteitsbeperking van maximaal 10 personen.

Zal de brasserie ook terug geopend zijn vanaf 9 juni?
Momenteel is enkel de brasserie en het terras van Sportoase Ter Heide Rotselaar open. Wanneer er meer info volgt over onze andere vestigingen, zullen wij hier spoedig over communiceren.

SPORTOASE ZWEMBADEN

DE ALGEMENE RICHTLIJNEN 

 

 • Reserveer je zwembad-bezoek op voorhand: klik hier!

 

 • Draag een mondmasker in de gangen van Sportoase. Enkel tijdens het zwemmen zelf kan je masker uit

 • Hou je stipt aan de gereserveerde uren

 • De hygiëneregels blijven essentieel. Dat betekent: handen wassen en geen hand geven of kussen bij een begroeting

 • Voel je je niet helemaal gezond? Blijf dan thuis!

 • Hou steeds minstens 1,5 meter afstand van elkaar

 • Zwemmen doe je individueel of met personen uit je persoonlijke bubbel

Gaat het hele zwembadcomplex weer open vanaf 9 juni?
Ja, het volledige zwembadcomplex zal weer open zijn voor gebruik.

Wat met sauna’s, bubbelbaden en dergelijke?
Ook wat deze betreft hebben we goed nieuws, want alle sauna’s, bubbelbaden en dergelijke - van de sites met een recreatiezwembad - gaan op 9 juni open. Hier wordt per site geafficheerd hoeveel personen er toegelaten zullen worden per sessie, afhankelijk van de oppervlakte. Het badenhuis en hammam-gedeelte van in Sportoase Veldstraat blijven vooralsnog wel gesloten. 

Kan ik gebruik maken van kleedkamers en lockers tijdens mijn zwembadbezoek?
Ja, in het zwembadgedeelte zijn de kleedkamers en douches open.

Is reserveren voor een zwembadbezoek verplicht?
Ja, reservatie is hierbij verplicht. Het reserveren van jouw zwemmoment kan zowel telefonisch als via onze webshop.

Wat kost het om te komen zwemmen?
Dezelfde prijs als die jij steeds van ons bent gewend geweest. Er zullen geen prijsstijgingen komen bij Sportoase bij de heropening.

Moet ik een mondmasker dragen?
Tijdens je beweegmoment zelf, hoeft u geen mondmasker te dragen. Ervoor en erna is er wel een mondmaskerplicht in onze centra.

Hoe garanderen jullie een veilige ruimte?
We volgen een strikt protocol op en hebben zelf een uitgebreid veiligheidshandboek opgesteld waarmee we weten dat we jouw bezoek aan ons in alle veiligheid en comfort kunnen laten verlopen. Dat bewezen we al met de werking van onze sportzwembaden, die al geruime tijd geopend zijn en waar nog geen enkele coronabesmetting heeft plaatsgevonden. Daarnaast toonde wetenschappelijk onderzoek ook al aan dat het coronavirus niet kan overleven in zwemwater.

Wanneer starten de aqua groepslessen weer op?
We hervatten onze aqua groepslessen op maandag 17 mei.

Wanneer start het zwangerschapszwemmen en babyzwemmen opnieuw op?
De eerste cursussen hiervoor zullen in de zomer georganiseerd worden.

Kan ik een Kidsparty boeken in het zwembad?
Ja, ook een Kidsparty in het zwembad kan vanaf 9 juni terug geboekt worden bij ons. Hierbij geldt nog wel een capaciteitsbeperking van maximaal 10 personen.

Met hoeveel personen mag ik komen zwemmen?
Je mag met maximaal 10 personen komen zwemmen.

Is zwemmen echt veilig?
Geen enkel virus, ook het COVID-19 virus, heeft kans op overleven in een omgeving met chloor zoals het zwembad. Exeperts zijn het erover eens, dat wanneer de richtlijnen toegepast worden, een zwembadomgeving veilig is.

Zal Sportoase, net zoals tijdens de eerste sluiting, opnieuw online lessen voorzien?
Jazeker Sportoase TV leeft en heeft een heel assortiment aan groepslessen voor je klaarstaan. Ontdek ons op YouTube en abbonneer je op ons kanaal!

GROEPSLESSEN AQUA

Vanaf maandag 17 mei duiken we weer samen het zwembad in, want dan starten we onze aqua groepslessen opnieuw op! 

Vanaf maandag 17 mei breiden wij ons pakket outdoor-workouts uit met een gans programma aan aqua groepslessen. Hierbij zullen we, rekening houdende met al de geldende coronavoorschriften, 1 deelnemers toelaten per 10 vierkante meter, met een maximum van 24 deelnemers per plus 1 coach. 

Deelname aan de aqualessen kan via volgende modaliteiten: 

 • 10 beurtenkaart groepslessen
 • door activatie aqua groepslessen-abonnement
 • maar niet via het outdoor-abonnement, noch met de aankoop van een los outdoorticket of kennismakingskaart

Reserveren voor deelname aan een aqua groepsles kan vanaf vrijdag 14 mei om 8u via onze webshop. (enkel met een geldig abonnement of 10 beurtenkaart)

HEROPENING FITNESS

Noteer het alvast met rood in uw agenda en omcirkel het een paar keer. Woensdag 9 juni wordt de dag waarop we weer massaal aan onze gezondheid kunnen werken in alle comfort, veiligheid en vertrouwen, want daar staan wij als partner van jouw gezondheid 24 op 7 garant voor. 

Check ons veiligheidshandboek

Wordt mijn abonnement automatisch geactiveerd op 9 juni?
Ja, op 9 juni heractiveren we je abonnement opnieuw automatisch en start ook de domiciliëring, nadat deze de hele voorbije periode bevroren was, terug op. Leden die een abonnement hadden met een periode van 3 of 12 maanden, zullen hun abonnement verlengd zien met de periode van de onderbreking. De luttele dagen waarin onze healthclubs gesloten waren in oktober, verrekenen wij in jouw voordeel. Je hoeft hiervoor als lid niets extra te doen, deze verwerking gebeurt automatisch. Stel je jouw grote comeback liever nog even uit tot 1 juli? Ook dat kan! Als je liever nog even afwacht alvorens er weer in te vliegen, kan je steeds met jouw favoriete vestiging contact opnemen, zodat we jouw comeback in onze centra later kunnen inplannen.

Is reserveren verplicht?
Om de volledige veiligheid te kunnen garanderen, is reservatie verplicht. Zo behouden we het overzicht en kunnen we alles veilig en coronaproof laten verlopen. Het reserveren van jouw beweegmoment kan zowel telefonisch als via onze webshop vanaf 1 juni. 

Zijn de lockers en kleedkamers van de fitness beschikbaar?
Omwille van de huidige coronamaatregelen zijn de lockers en kleedkamers in het fitnessgedeelte gesloten momenteel nog gesloten. Vanaf zondag 27 juni zullen deze wel terug beschikbaar zijn voor gebruik. 

Met hoeveel personen mag ik komen fitnessen?
Fitnessen binnen doe je nog steeds individueel. Hou hierbij te allen tijde 1,5 meter afstand en maak geen lichamelijk contact met andere sporters en/of medewerkers.

Zijn er specifieke richtlijnen die ik moet volgen bij mij fitnessbezoek aan Sportoase?
Jazeker. Tijdens jouw bezoek aan Sportoase vragen we je om rekening te houden met de volgende veiligheidsmaatregelen:

 • Hou afstand (1,5m). Maak geen contact met medewerkers en/of andere sporters
 • Reserveer je beweegmoment steeds online
 • Train zoveel mogelijk individueel
 • Respecteer de afgesproken trainingstijd
 • Blijf thuis als je symptomen hebt die op Covid-19 kunnen wijzen, zoals een grieperig gevoel, koorts, hoesten, kortademigheid, neusloop of ongewone vermoeidheid. Raadpleeg een arts als de symptomen verergeren. Ga pas weer sporten als het mag van je arts.
 • Blijf ook thuis als een huisgenoot symptomen heeft of positief testte op het virus.
 • Volg de richtlijnen op die de medewerkers geven.
 • Was regelmatig je handen (en zeker bij aankomst en vertrek in de club)
 • Gebruik steeds je eigen drinkbus en handdoek
 • Gebruik de aanwezige reinigingsmiddelen om na gebruik de aangeraakte onderdelen van het gemeenschappelijke sportmateriaal te reinigen
 • Betaal contactloos
 • Verlaat na het sporten direct de sportfaciliteiten
 • Bij het betreden van de sportinfrastructuur, is het dragen van een mondmasker verplicht. Tijdens het sporten mag je het mondmasker afnemen.

Hoe garanderen jullie gezonde lucht in de sportruimtes?
Hiervoor hebben we samen met onze sterke partner ENGIE Solutions Belgium, een vernuftig verluchtingsplan opgesteld, genaamd AIR. Dit vernieuwende verluchtingssysteem vormt het gedroomde aanvullende hoofdstuk in ons uitgebreide veiligheidshandboek om indoor sporten opnieuw mogelijk te maken en is de garantie op altijd propere en verse buitenlucht in jouw favoriete sportcentra. Voor meer info over ons AIR-systeem, klik hier.

Gaan de Sportoase Break Out-lessen nog door vanaf 9 juni?
Nee, de Sportoase Break Out-lessen stoppen na 9 juni.


Ander nieuws & acties