Sportoase krijgt het Label Sportbedrijf door Sport Vlaanderen

Het Label Sportbedrijf van Sport Vlaanderen kunnen bedrijven ontvangen die investeren in de gezondheid van zijn/haar werknemers door hen voldoende te laten sporten en bewegen. En laat dat iets zijn waar Sportoase met heel veel plezier op inzet. En ook dat is niet onopgemerkt gebleven bij Sport Vlaanderen. Daarom zijn wij trotse eigenaar van het Label Sportbedrijf 2023-2024!

Benieuwd wat wij doen? Lees het hier! 

De medewerkers van Sportoase konden buiten de werkuren al gratis sporten bij Sportoase. Jullie zijn ondertussen een stapje verder gegaan. Vertel?

Klopt, we willen onze medewerkers nog meer aanzetten tot bewegen. Ze zijn TOP in datgene wat zij doen: mensen gezonder en fitter maken door ze te laten sporten. Onze medewerkers zijn écht onze gezondheidsambassadeurs. We geloven erin dat ze die begeleiding het beste kunnen geven wanneer ze zelf ook gezond zijn en zich fit voelen.Practice what you preach”, onder dat motto hebben zij recht op een betaald wekelijks sportmoment tijdens de werkuren. Aldus, Michaël Schouwaerts - Algemeen Directeur Groep Sportoase

Hoe kunnen zij gebruik maken van dit sportmoment?

Die sporttijd staat ingepland in hun uurroosters en zal altijd gevrijwaard blijven, ook tijdens de extreem drukke periodes. Sporten maakt je vitaler en zal ook een positieve invloed hebben op je productiviteit en energie. Schrik er dus niet van als de baliemedewerker die je een halfuurtje geleden nog vriendelijk verwelkomde bij het binnenkomen van het centrum, plots naast je in de fitness, zwembad of groepsles opduikt.

Hoe uit zich dat binnen het bedrijf?

Het is wetenschappelijk bewezen dat voldoende beweging zorgt voor een sterkere immuniteit en gezondheid, maar ook dat het zorgt voor meer efficiëntie en samenwerking op de werkvloer. Twee zaken waar wij als gezondheidsonderneming alleen maar extra van kunnen genieten, samen met onze medewerkers. We zijn er alvast van overtuigd dat we met dit nieuwe programma nog eens voor een extra ‘win’ kunnen zorgen op dat vlak, zowel voor onze medewerkers alsook voor ons als bedrijf.

Sportoase zou ook een beloningssysteem hebben rond sporten na de werkuren?

Absoluut, we werken met een beloningssysteem waarmee medewerkers extra vakantiedagen kunnen verdienen naarmate ze komen sporten na de werkuren. Op deze manier groeit hun conditie niet alleen, maar ook hun aantal vakantiedagen. Dat zorgt voor een betere work-lifebalance. Als dat geen win-win is? Daarnaast zetten we intern ook in op andere zaken dan enkel sport.

Wat doet Sportoase nog ter ondersteuning van de gezondheid?

Naast sporten op het werk, zetten we ook in op fun@work, opleidingen@work, soup@work, fruit@work... Zo krijgen onze medewerkers elke dag verse soep in samenwerking met Foodmaker, een gezonde snack vol vitaminen. We ondersteunen hen door te blijven leren, opleidingen aan te bieden en expert te worden binnen hun domein. Binnenkort zijn het de Baloise Antwerp Ten Miles, ook daar kunnen onze medewerkers genieten van een gratis VIP-beleving bij Sportoase. Sportoase wil haar medewerkers een gezonde, leuke en veilige werkomgeving bieden, die bijdraagt tot een duurzaam personeelsbeleid. Een echte Great Place To Work waar ik trots op ben!

 

Image

Overhandiging Label Sportbedrijf

This image for Image Layouts addon

Ander nieuws & acties