Aanbod groepslessen

Sport je liever niet alleen? Geen probleem! Sportoase biedt je een ruim en "up-to-date" assortiment groepslessen, die elk op hun eigen manier je spieren verstevigen en aan je conditie werken.
Dus: stel jouw streefdoel en ontdek wat je bij Sportoase allemaal kan doen om dit te bereiken.
Iedereen vanaf 15 jaar is meer dan welkom!

Spierverstevigend / Kracht

BBB

De klassieker onder de groepslessen! Niet alleen Borst-Buik-Billen, maar ook armen, zitvlak... worden getraind. Wil je een stevig gespierd lichaam, dan is dit iets voor jou. Meestal wordt er gebruik gemaakt van gewichtjes, tubes,...
Geschikt voor beginners, mannen en vrouwen.

Leuven - Brasschaat/Schoten - Tongeren - Knokke-Heist - Rotselaar - Braine-le-Comte - Beringen - Hoogstraten - Halle - Lanaken

Figuurtraining

Een gevarieerde workout waarbij het bovenlichaam wordt getraind met lichte gewichten. Buik, billen, armen en borststreek wordt intensief getraind op het ritme van de muziek. Deze workout is geschikt voor alle leeftijden.

Brasschaat/Schoten - Knokke-Heist - Hoogstraten

Club Power

Club Power is een groepstraining waarbij gebruik gemaakt wordt van een halter met gewichten.
De zwaarte van de halter kan individueel aangepast worden. Elk liedje traint een andere spiergroep.

Leuven - Brasschaat/Schoten - Tongeren - Knokke-Heist - Rotselaar - Braine-le-Comte - Beringen - Hoogstraten - Halle

Just move into shape

Een nieuwe groepsles!
In deze BBB les focussen we uitsluitend op billen, buik en taille. We maken 3 blokken van ± 15'. In elk blok wordt intensief aan 1 spiergroep gewerkt. Meestal wordt er gebuik gemaakt van gewichten, tubes,... Een pittige les. Je zal je spieren "voelen" na een uurtje!

Brasschaat/Schoten - Antwerpen - Rotselaar

Easy fit

Een "easy" BBB les: het tempo van deze les ligt iets lager en de oefeningen worden rustiger uitgevoerd. Een ideale les voor een iets ouder publiek of voor mensen die revalideren. Ook geschikt indien je na een lange pauze weer wil starten met BBB. De oefeningen worden goed uitgelegd en gecontroleerd.

Knokke-Heist - Rotselaar - Beringen

Abdo/BBB

Een strakke buik is een teken van schoonheid, jeugdigheid en sportiviteit. Als zo'n mooie buik je streefdoel is, dan is deze les zeker een must voor jou. Alle buikspieren worden intensief getraind met gevarieerde oefeningen. Er wordt veel aandacht besteed aan de juiste uitvoering van de oefeningen. Ook Core training = stabilisatietraining komt uitvoerig aan bod.

Brasschaat/Schoten - Hoogstraten

Buik en Rug

In deze les gaan we op zoek naar de juiste balans tussen buik- en rugspieren. Er wordt veel aandacht besteed aan de juiste uitvoering van de oefeningen.

Antwerpen - Beringen

 

 

Conditie

Indoor Cycling

Dit is de les bij uitstek om aan je conditie te werken! Een uurtje lekker zweten met niet al te veel aan je hoofd. Gewoon fietsen en je laten leiden door de beat van de muziek. Klimmen, sprinten,... het kan allemaal en iedereen komt aan de eindstreep. Maar naast de fun is veilig en verantwoord fietsen voor ons heel belangrijk.

Leuven - Brasschaat/Schoten - Tongeren - Antwerpen - Knokke-Heist - Rotselaar - Braine-le-Comte - Beringen - Hoogstraten - Halle - Lanaken

Kick fun

Je kan je in deze les uitleven met boksen en trappen op de kick bag op fijne muziek. Door de kicks, punches, speed drills en muscle challenges vliegt de conditie vooruit en worden alle spiergroepen aangesproken. Iedereen kan op eigen niveau meedoen.

Leuven - Braine-le-Comte

 

 

Mix Kracht en Conditie

Just Boxing

De nieuwste les binnen het Sportoase-aanbod en nu al één van de populairste!

Een intensieve conditie- en bokstraining voor mannen én vrouwen, zonder fysiek contact.
Kom en ontdek 'Just Boxing'!

Leuven - Brasschaat/Schoten - Tongeren - Antwerpen - Rotselaar - Beringen - Hoogstraten - Halle - Lanaken

Bootcamp

Een intensieve intervaltraining in circuitvorm. Zowel kracht als cardio komen aan bod en elke training ziet er anders uit.
Een zeer efficiënte workout waardoor je aan vetverbranding doet, je uithouding verbetert en je spieren versterkt.

Deze les is uitermate geschikt voor zowel mannen als vrouwen!

Braine-le-Comte - Beringen - Lanaken

Step/BBB

In deze les wordt eerst aan de conditie gewerkt. Met een eenvoudige choreografie gaat het steeds weer de step op en af. Zo gaan we lekker zweten en hebben we een optimale vetverbranding. In het tweede deel van de les worden spierverstevigende oefeningen gedaan. Een les STEP/BBB staat garant voor een uitgebalanceerde training.

Leuven - Brasschaat/Schoten - Antwerpen - Halle - Lanaken

Just Move Insane!

Dit is een high intensity intervaltraining. Een effectieve en efficiënte workout waardoor je aan vetverbranding doet, je uithouding verbetert en je spieren versterkt. Het is een nieuwe vorm van intervaltraining waarbij je je bij elke oefening voor 100% geeft, afgewisseld met korte rustmomenten. Je verliest vlot tot 1000cal per les.
Kortom: geef gewoon alles wat je hebt!!
Deze les is uitermate geschikt voor zowel mannen als vrouwen!

Leuven - Brasschaat/Schoten - Antwerpen

Fatburning

Via een doorschuifsysteem worden spierverstevigende oefeningen en conditietraining telkens afgewisseld. Steps, springtouwen,... gebruiken we voor het cardiogedeelte. De krachttraining bestaat uit eenvoudige, maar uitdagende spierverstevigende oefeningen. Op het einde van de les doe je buikspieroefeningen en stretching. Deze intense les zorgt voor een hoge hartslag, waardoor de vetverbranding op gang komt.

Leuven - Brasschaat/Schoten - Knokke-Heist

XCO Shape

De XCO-shape is een totaaltraining. Met behulp van kleine buizen gevuld met grid oefen je zowel conditie als spieren. Je verbrandt calorieën en het is bovendien de optimale core workout. Dit is een les vol power voor iedereen die zin heeft in een intensieve groepstraining met een uniek trainingseffect.

Leuven

Club Step / Step Aerobic

Clubjoy Step* is een training waarbij je een in hoogte verstelbaar bankje gebruikt om op en af te stappen. Snel resultaat is mogelijk met dit programma dankzij de hoge vetverbranding. Logisch als je weet dat je per les meer dan 1500 keer de step op en af stapt. Op aanstekelijke muziek corrigeer je je hele figuur en werk je aan je conditie.

Leuven - Brasschaat/Schoten - Knokke-Heist - Rotselaar - Braine-le-Comte

Total body

Een intensieve les waar we het gehele lichaam gaan verstevigen. We maken gebruik van verschillende materialen of eigen lichaamsgewicht. De focus ligt op spierversteviging, maar ook conditietraining zal aan bod komen.

Brasschaat/Schoten - Knokke-Heist - Halle

 

 

Dans

Zumba

Zumba is een combinatie van fitness- en dansbewegingen op wereld- en latinomuziek, zoals Salsa, Merengue, Cumbia, Calypso, Reaggeton, maar ook Flamenco en Hip Hop. De choreografie is heel eenvoudig en de les is dus heel geschikt voor iedereen die van swingende muziek houdt. het is een intense les waarbij je lekker gaat zweten. Je zal tijdens de Zumba workout ook heel wat caloriën verbranden. Maar Zumba is vooral leuk, gemakkelijk en effectief. Iedere les geeft je een feestgevoel.

Leuven - Brasschaat/Schoten - Tongeren - Antwerpen - Knokke-Heist - Rotselaar - Braine-le-Comte - Hoogstraten - Halle - Lanaken

Club Dance / Just Dance

Dit is een eenvoudige, maar leuke dansworkout op latinomuziek. We maken er samen een feestje van zodat je niet het gevoel hebt van "werken" aan je conditie. Deze swingende aerobicsles met een knipoog naar Zumba brengt je in de sfeer van een avondje uit onder vrienden.

Leuven - Tongeren

 

 

Body & Mind

(Club) Yoga

Ben je na een dag vol stress aan ontspanning toe? Dit is een les voor jou. Balansoefiningen op muziek op een rustig tempo. Werken aan relaxatie en concentratie op de ademhaling. Deze les duurt 60min.

Leuven - Tongeren - Antwerpen - Knokke-Heist - Rotselaar - Braine-le-Comte - Beringen - Halle - Lanaken

Hatha Yoga

Een krachtige les vol ontspanning. Fitheid is meer dan fysiek sterk zijn. Een gezonde geest in een gezond lichaam is even belangrijk!
Goed op elkaar afgestemde oefeningen, ondersteund door relaxerende en afwisselende muziek. Het doel is werken aan ontspanning en spierversterking op een eenvoudige manier, die iedereen kan volgen.
Dit is geen "klassieke" les yoga, maar eerder een mix van (power)yoga, pilates en relaxatie.

Brasschaat/Schoten - Tongeren - Braine-le-Comte - Hoogstraten

Pilates

Dit is een body & mind workout gebaseerd op specifieke bewegingsprincipes. Door vloeiende bewegingen in combinatie met correcte ademhaling en intense concentratie, boek je vrij snel resultaat. Er wordt veel aandacht besteed aan een juiste lichaamshouding met stabilisatie van bekken en schouders.

Leuven - Brasschaat/Schoten - Tongeren - Antwerpen - Knokke-Heist - Braine-le-Comte - Beringen - Hoogstraten - Lanaken

Yogalates

Dit is een les waar lichaam en geest in balans komen. Je lichaam wordt sterker, strakker, leniger en je geest wordt rustig.

Brasschaat/Schoten - Antwerpen - Hoogstraten