Sportoase Foundation

Sport is een krachtig middel om gemeenschappen te versterken en mensen te helpen hun volledige potentieel te bereiken. Helaas is dit vandaag de dag niet vanzelfsprekend voor iedereen om dit te doen. Als Sportoase zijnde zien we het onze morele verantwoordelijkheid om mensen te helpen en te ondersteunen bij het leiden van een gezond en actief leven.  

Vanuit die maatschappelijke visie zet de Sportoase Foundation zich in voor het vergroten van sportmogelijkheden en het bevorderen van een gezonde levensstijl voor iedereen, ongeacht achtergrond of vaardigheden, met een duidelijke focus op kansarme jongeren en mensen met een beperking. We zullen hiervoor samenwerken met non-profitorganisaties die dezelfde waarde en doelen delen.

Door ons te richten op deze strategie, zal de Sportoase Foundation een positieve bijdrage leveren aan de samenleving door sport toegankelijk te maken voor iedereen en tegelijkertijd te werken aan een gezonde en duurzame toekomst.

Binnen de Sportoase Foundation zijn er 3 duidelijke focuspunten:

Athletes For Hope

Een team van jonge talenten uit 4 verschillende sportdisciplines zullen er alles aan doen om mooie resultaten te behalen. Dankzij hun sportprestaties schenken alle partners van het project een speciale bonus. Die bonus wordt gebruikt om een staprobot voor kinderen met een ruggenmergletsel of spierziekte aan te kopen. Zo willen we op korte termijn medische complicaties bij kinderen met een beperking voorkomen. 

De begeleiding en coaching van deze beloftevolle atleten in combinatie met de ondersteuning van kinderen met een beperking geeft dit project de juiste normen en waarden.

Kansarme jongeren

We willen kansarme kinderen de kans geven om te sporten en zich te ontwikkelen. We werken samen met lokale organisaties en scholen om sportactiviteiten en coaching aan te bieden voor kinderen die anders geen toegang zouden hebben tot sport.

Verloren voorwerpen

In de Sportoase vestigingen gaan dikwijls heel wat voorwerpen verloren. Na 3 tot 6 maanden worden deze, na een kwaliteitscontrole, geschonken aan lokale goede doelen die zich inzetten voor armoedebestrijding of worden verkocht waarbij de opbrengst integraal naar diezelfde goede doelen zal gaan. We ondersteunen niet alleen de gemeenschappen in nood, we gaan tegelijk ook de strijd aan met het verminderen van afval.

Aanvraag partnership met Sportoase

Dit is een verplicht veld.
Dit veld correct invullen aub.
Dit is een verplicht veld.
Dit is een verplicht veld.
Dit is een verplicht veld.
Invalid Input
Invalid Input
Sportoase zal contact opnemen met jouw bedrijf/organisatie en bij interesse samen de mogelijkheden bekijken!
Invalid Input