Duurzaamheid bij Sportoase

Onze baseline ‘partner van jouw gezondheid’, heb je vermoedelijk al eens ergens zien passeren. Het is de slagzin die onze doelstelling en commitment richting al onze leden toe duidelijk in de verf zet. Een commitment waar we belang aan hechten en waar onze dagdagelijkse werking dan ook steevast is op toegespitst. Het nastreven van die gezondheidsmissie, gaat bij Sportoase hand in hand met een duurzaam beleid, zowel naar onze leden toe, maar ook richting medewerkers en de natuur. Hoe dat beleidsmatig allemaal in elkaar zit, lees je op deze pagina.

Zo vormt Sportoase een duurzame partner
voor mens en planeet

Duurzaam op vlak van infrastructuur

INFRASTRUCTUUR

✔ Warmtepompen
✔ Recuperatie regenwater
✔ Energie besparende fitnesstoestellen van topkwaliteit
✔ Duurzame no-brainers

Duurzaam op vlak van mensen

ONZE MENSEN

✔ Gezondheid als lange termijn investering
✔ Healthscans
✔ Breed aanbod

Duurzaam op vlak van steun

ONZE STEUN

✔ Athletes for Hope
✔ Healthy Company

Duurzaam op vlak van overtuiging

OVERTUIGING

✔ Sportoase Family
✔ WIN-principe

Onze infrastructuur

De zwembaden bij Sportoase worden verwarmd met warmtepompen die tot vier maal minder energie verbruiken dan de klassieke zwembadverwarming.

We recupereren regenwater voor onze sanitaire installaties. Zo besparen we een heleboel water.

Onze moderne fitnesstoestellen van Technogym wekken energie op. Zo verbrand je bij Sportoase niet enkel kilocalorieën, maar produceer je ook nog eens kilowatt!

Naast deze sterke ingezette duurzame middelen zetten we ook in op een aantal no- brainers. Zoals onder andere zonnepanelen, een beperking van het gebruik van plastiek, ecologische onderhoudsproducten en een state of the art filter systeem dat geen zware chemische producten nodig heeft. 

 

Ontdek alles over onze duurzame faciliteiten

Warmtepompen

Een warmtepomp verbruikt gemiddeld tot viermaal minder energie dan de klassieke zwembadverwarming. Deze besparing is het resultaat van het temperatuurverschil tussen de warmtebron (de omgevingslucht) en het afgiftesysteem.

Warmtekrachtkoppeling

Het gebruik van een warmtekrachtkoppeling zorgt voor een aanzienlijk lager brandstofverbruik (tot 20%) en een lagere CO²-uitstoot.

Recuperatie regenwater

Het doorspoelen van de toiletten doen we met regenwater.

Energieopwekking door fitnesstoestellen

Onze moderne fitnesstoestellen van Technogym zetten de bewegingen van onze leden om in energie. Deze gebruiken we rechtstreeks in onze eigen gebouwen.

Zonnepanelen

Heel wat van de daken van Sportoase zijn voorzien van zonnepanelen. Ook deze energie gebruiken we rechtstreeks in onze gebouwen.

Plastiekbeperking

Binnen de werking van Sportoase gaan we bewust om met het gebruik van plastiek. Dat verlangen we niet enkel van al onze medewerkers, maar ook van al onze partners.

Ecologische onderhoudsproducten

Door het gebruik van ecologische onderhoudsproducten zorgen we voor een lagere belasting van het milieu.

Filterinstallatie

Door het gebruik van het omgekeerde osmose-systeem, hoeft men geen zware chemische producten te gebruiken.

Optimale luchtbehandeling

In onze sport- en zwemzalen geniet je om de 7 minuten van 100% frisse, gefilterde buitenlucht.

Frequentiegestuurde pompen

Frequentiegestuurde pompenmaken forse besparingen op het verbruik mogelijk.

Warmtewisselaars

We besparen sterk op gasgebruik door de installatie van warmtewisselaars. Deze zorgen voor de recuperatie van de warmte die vrijkomt bij heel wat processen.

Gebruik LED-verlichting

Door het gebruik van LED-verlichting in onze centra beperken we het energieverbruik en het groeien van de afvalberg.

Onze mensen

De medewerkers van Sportoase zijn deel van onze Sportoase Family. Of ook wel de Sportoasers genoemd. Het opbouwen van een lange termijn relatie met onze mensen is voor ons dan ook de allergrootste prioriteit. Daarom investeren we enorm in onze medewerkers. We doen dit aan de hand van het WIN principe:

  • Welcome: ons inleidingstraject is er voor elk nieuw lid van de Sportoase Family.
  • Invest: We investeren met volle overtuiging in opleidingen en groeitrajecten voor al onze medewerkers.
  • Neverending: De mogelijkheden binnen Sportoase zijn legio. Je komt hier dan ook terecht in een immer groeiend bedrijf, waarin ook onze medewerkers mee kunnen, mogen en gestimuleerd worden om te groeien.

 

Ontdek alle voordelen van werken bij Sportoase

Onze steun

Sportoase steunt met volle overtuiging duurzame initiatieven zoals Athletes for hope. Een organisatie die inzet op mentale en fysieke rehabilitatie van kinderen met beperkingen of verlammingen. Zo ook door het opzetten van een wandelweide, omgeven door natuur, om volop aan de rehabilitatie te werken.

Sportoase gelooft sterk in een gezonde geest in een gezond lichaam. Ook op de werkvloer. Door het Healthy Company initiatief moedigen we bedrijven aan hun medewerkers te laten sporten. Met een bewezen effect van gezondheid op productiviteit en mentale gezondheid, is dit een enorme belangrijke parameter voor elke onderneming.

 

Ontdek meer over Healthy Company

Onze overtuiging

Rome werd niet op 1 dag gebouwd, zegt men soms wel eens. Hetzelfde gaat op voor werken aan je gezondheid en het nastreven van een duurzaam leven. Daarom willen we er zijn doorheen het leven van iedereen. Van babyzwemmen tot senior-fit programma’s. Werken aan je gezondheid is een lange termijn investering, waar je elke dag de vruchten van plukt.

Bewegen is de basis van een duurzaam leven. Door middel van de juiste tools, zoals onze Health Scans, definiëren en analyseren we exact waar jouw lichaam nood aan heeft om zo goed mogelijk aan jouw gezondheid te kunnen werken.

Om zo efficiënt mogelijk aan jouw gezondheid te werken, heb je de juiste middelen nodig. Daarom bieden we Sportoase ook toegang tot het zwembad aan, inbegrepen in je fitness jaarabonnement. Dat doen we heus niet zomaar. We willen namelijk aanmoedigen dat je een zo volledig mogelijk sportief programma kan opstellen waar je kan gaan voor een gezond en duurzaam leven.

 

Ontdek meer over onze formules

Waarom we uniek zijn in wat we doen

fitness en zwemmen
in 1 abonnement

veilige sportomgeving
dankzij AIR-systeem

versterking van
gezondheid & immuniteit


Gepubliceerd in: Blog

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes en promoties

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief! Vul hieronder je e-mailadres in en kies de vestiging waarvan je de nieuwsbrief wenst te ontvangen.

Meer blog artikelen