Bij Sportoase krijgt elke uitdaging minstens 2 maatregelen!

Veiligheidsrondleiding bij Sportoase

De laatste maanden worden we allemaal overspoeld door informatie, wetgevingen en richtlijnen. Deze uitzonderlijke tijden vragen dan ook om professionaliteit, creativiteit en gedrevenheid. Op die manier staat het volledige team van Sportoase klaar om samen met jou te werken aan een gezonde toekomst. Al vanaf dag één gaat Sportoase daarin verder dan wat de veiligheidsraad ons oplegt. Zo zie je dat bij elke uitdaging op ons pad, we klaarstaan met twee, drie of meerdere oplossingen, telkens gestoeld op vier essentiële pijlers, die wij hier voor u in woord en beeld samenvatten. 

Structureel

Contactloos betalen

De aanmelding aan onze balie verloopt volledig contactloos. Zo zijn onze medewerkers van het onthaal steeds volledig afgesloten van onze bezoekers. Dankzij digitale kaartlezers die de bezoekers kunnen hanteren en de vraag tot contactloos betalen, creëren we een zeer veilige omgeving. 

Afstandsbewaking

De toestellen in onze fitnesscentra werden uit elkaar geplaatst en we installeerden schermen tussen de verschillende toestellen.

Routing

Vanaf dag één van de crisis sprak men over het belang van social distancing. Ook bij Sportoase is het bewaren van de correcte afstand een evidentie geworden. Zo is er vloersignalisatie, eenrichtingverkeer en een gescheiden in- en uitgang.

Ontsmetting

In al onze centra hebben we overal dispensers aangebracht, waar bezoekers en personeel hun handen kunnen ontsmetten. Al onze leden die komen fitnessen, krijgen een persoonlijke spuitbus en handdoek waarmee ze de toestellen kunnen ontsmetten voor én na gebruik. Daarnaast hanteren onze medewerkers ook nog een aangepast poetsschema.

Temperatuurcheck inkom

Elke bezoeker, leverancier of werknemer moet voorbij een temperatuurscan wanneer hij/zij Sportoase wil betreden. Wanneer deze scan niet groen kleurt, zal deze persoon de toegang ontzegt worden.

 

Verplicht mondmasker

Al onze bezoekers zijn steeds verplicht om een mondmasker te dragen wanneer ze zich doorheen het sportcentrum verplaatsen. Ook onze medewerkers dragen een masker op elk moment.

Verluchting

Iedere 7 minuten 100% verse lucht

De luchtkanalen in onze fitnessruimtes zorgen iedere 7 minuten voor een volledige lading verse buitenlucht, terwijl de voorschriften van specialisten een verversing om de 10 minuten voorschrijven. Die vers aangevoerde buitenlucht, wordt op zijn beurt eerst nog eens gecontroleerd.

Lees hier alles over onze vernuftige verluchtingssinstallatie

Installatie superfilter

Voor de corona-epidemie werd de controle van onze luchtkwaliteit uitgevoerd door een F7-filter. Na de corona-uitbraak, hebben we deze filters vervangen door het F9-type. Deze type filters bevatten een zakkenfilter NW98 ES, die getest is op Bacterial Filter Efficiency. Hierdoor weet hij 99,8% van de partikeldeeltjes tegen te houden. Dankzij deze toepassing kunnen we wedijveren met de luchtkwaliteit in ziekenhuizen.

Meten

Image

Het gebouwbeheersysteem meet voortdurend de luchtkwaliteit in de ruimte. De resultaten van die metingen, delen wij live met onze leden, via kleurindicaties op de grote schermen in onze zalen. Aan deze kleurindicaties zijn de volgende waarden gekoppeld:

  • Groen (alles onder 900 mmol) = veilige omgeving
  • Oranje (tussen 900 en 1.100 mmol) = extra aandacht vereist, er worden geen extra mensen meer in de ruimte toegelaten tot het scherm terug groen is
  • Rood (vanaf 1.100 mmol) = iedereen wordt verzocht de zaal te verlaten, tot de luchtkwaliteit weer gegarandeerd kan worden.

In die metingen zijn we streng voor onszelf. We leggen ons rigidere parameters op dan dat de veiligheidsmaatregelen ons voorschrijven. Volgens de voorschriften wordt een score van 1.100 PPM nog als oké bevonden, voor ons moet de luchtkwaliteit een score van minder dan 900 PPM weten te behalen om het scherm groen te laten kleuren. Daar ligt voor ons als partner van jouw gezondheid de grens.

Dubbelchecken

Die ondergrens willen we streng in de gaten houden. Daarom voeren we in al onze centra ook een dubbele controle uit, met behulp van handmatige CO2-meters. Met de installatie van de Testo 160 IAQ, checken we zo op extra manier niet enkel de CO2-concentratie, maar zien we ook toe op de temperatuur, het vochtgehalte en de atmosferische druk in jouw favoriete sportplek.

Opvolgen

Transparante gegevens

De resultaten van onze kwaliteitsmetingen zullen in de vorm van deze kleurencodes live en transparant zichtbaar worden gemaakt op de schermen in al onze centra. Daarbij zal ook de legende van de kleurcodes zichtbaar uitgehangen worden.

Opleiding medewerkers

Al onze medewerkers krijgen een specifieke opleiding rond toezicht en de benodigde opvolging om alles veilig en gezond te laten verlopen.

Al onze maatregelen op een rijtje

Image

Ander nieuws & acties