Zo sporten en bewegen we samen in alle veiligheid

Dat we je dag in dag uit helpen om werk te maken van je gezondheid, daar verandert niets aan. Maar een paar andere zaken zullen wel enkele kleine wijzigingen ondergaan bij je bezoek aan Sportoase.

Zo zal er vanaf vrijdag 29 oktober, conform de richtlijnen van de laatste Veiligheidsraad, opnieuw mondmaskerplicht zijn in alle publieke ruimtes in onze centra en zal je vanaf maandag 1 november eerst je Covid Safe Ticket moeten scannen alvorens je kan sporten in onze fitnessruimtes en groepslessenzalen. In die ruimtes zorgen we met ons AIR-systeem alvast voor de best mogelijke luchtkwaliteit, door om de 7 minuten te zorgen voor een nieuwe lading met 100% verse buitenlucht.

Op die manier blijven we samen sporten en bewegen in alle veiligheid, comfort en vertrouwen en maken we zo werk van onze gezondheid.

Image

Zo ziet jouw veilige sportbezoek eruit

Mondmaskerplicht

Mondmaskerplicht

Vanaf vrijdag 29 oktober is het dragen van een mondmasker verplicht in alle publieke zones van onze sportcentra. Dit geldt dus voor wanneer je jezelf bevindt in de inkomhal, de gangen en de kleedkamers. 

Mondmaskerplicht

Sporten zonder mondmasker

Wanneer je jouw Covid Safe Ticket hebt gescand bij de ingang van de fitness of groepslessenzaal, mag je bij het betreden van de ruimte je mondmasker terug afnemen. 

Onze coaches houden hun masker aan

Onze medewerkers zullen voor jouw veiligheid ook verplicht een mondmasker dragen, zeker wanneer de social distancing niet gevrijwaard kan worden. Groepslesgevers nemen het mondmasker wel af tijdens de les om hun functie gedegen te kunnen uitvoeren.

Covid Safe Ticket

Om gebruik te maken van onze fitness of om te kunnen deelnemen aan één van onze groepslessen, zal je vanaf 1 november moeten beschikken over een Covid Safe Ticket. Dit zal bij binnenkomst van onze fitnessruimtes of groepslessenzalen eerst gescand worden. Bij een groen scherm, zal je de ruimte mogen betreden zonder mondmakser. Kleurt het scherm rood, zal je de toegang ontzegd worden.

Ook zonder smartphone is het mogelijk om aan een Covid Safe Ticket te geraken. Je dient je hiervoor aan te melden op overheidswebsites zoals Mijn Burgerprofiel, Mijngezondheid.be of MyHealthViewer. Daar kun je dan vervolgens je coronapas digitaal opvragen. Zorg hierbij wel dat je beschikt over je identiteitskaart met pincode en kaartlezer/digitale sleutel (zoals bijvoorbeeld itsme). Na afronding van je aanvraag, krijg je vervolgens je coronapas opgestuurd als printklare pdf.

Heb je geen kaartlezer of digitale sleutel ter beschikking? Dan kan je ook je coronapas telefonisch opvragen. Deze wordt dan verstuurd per post. Let wel op: dit kan enkel voor een coronapas op basis van vaccinatie of herstel van een eerdere besmetting.

Voor Vlaanderen bel je hierbij op weekdagen van 9 tot 19 uur naar het nummer: 078 78 78 50

Beschik je niet over een Covid Safe Ticket? Dan neem je best even contact op met jouw Sportoase-vestiging om de verdere opties te overlopen en zoeken we samen met jou naar een oplossing.

Zo zorgen wij voor een veilige sportomgeving

AIR-systeem, getest en goedgekeurd op het nationale testevent fitness

Perfect veilige lucht, in een perfect veilige sportomgeving, dat is waarvoor wij bij Sportoase garant staan. Altijd en overal. Met het AIR-systeem beschikken we over het meest vernuftige verluchtingssysteem op de markt, waarbij we onze ruimtes iedere 7 minuten voorzien van een volledige nieuwe lading met 100% verse buitenlucht. Dit systeem werd tijdens het nationale testevent voor fitness op 9 juni 2021 getest en goedgekeurd en is sindsdien uitgegroeid tot de na te streven norm binnen de sector.

Veiligheid en gezondheid zijn essentiële grondwaarden waar wij uiterst veel belang aan hechten. Daarom delen wij de resultaten van onze kwaliteitsmetingen dan ook integraal met al onze bezoekers op grote schermen. Zo verzekeren wij dat je in alle vertrouwen en comfort werk kan maken van jouw gezondheid, in uiterst verse en gezonde lucht

>> Ontdek hier hoe wij op 9 juni de deur richting veilig indoor sporten wisten te openen, tijdens het nationale testevent voor fitness. 

Algemeen directeur Michaël Schouwaerts licht de werking van het AIR-systeem toe: "We analyseren de luchtkwaliteit voortdurend, met twee onafhankelijke meetapparaturen."

Vragen over jouw bezoek? Check dan zeker onze FAQ!


Ander nieuws & acties