3 lekkere, simpele smoothierecepten om thuis te proberen

Met de zomer voor de deur smaakt vers fruit nog eens zo goed. Mag het een tikkeltje specialer zijn dan een appeltje voor de dorst, dan is een smoothie het perfecte alternatief voor een stuk fruit. Deze 3 lekkere, simpele smoothierecepten zijn ideaal om thuis eens uit te proberen.

 1. Eentje voor het ontbijt met heerlijke karnemelk

Smoothies zijn een geweldig ontbijt. Ze zijn snel klaar, je kan ze meenemen en ze geven je een ongelofelijke energieboost vol vitaminen. Voor deze ontbijtsmoothie voor 1 persoon heb je nodig:

 • 1 kiwi
 • 1 banaan
 • 1 perssinaasappel
 • 1 eetlepel mango-limoen-meloensiroop
 • 100 ml karnemelk

Schil de kiwi en de banaan en snijd ze in stukjes. Pers het sap uit de sinaasappel.

Doe het fruit met het sap in een blender en mix alles fijn. Voeg nadien de siroop en de karnemelk toe en mix opnieuw tot je een luchtig mengsel krijgt.

Schenk het geheel in een glas.

 1. Eentje met fruit én groenten

Wie denkt dat smoothies alleen met fruit lekker zijn, heeft het mis. Ook met groenten kan je heerlijke en frisse smoothies maken. Zoals deze met spinazie, klaar in 10 minuten en perfect om te delen. Voor 2 personen heb je volgende ingrediënten nodig:

 • 240 ml sinaasappelsap
 • 3 à 4 mangoschijfjes
 • 1 banaan
 • 1 stukje gember
 • 2 tot 3 handvollen verse spinazieblaadjes
 • 6 tot 8 ijsblokjes

Schil eerst de banaan, de mango en de gember en snijd alles in stukjes. Spoel de spinazieblaadjes onder de kraan.

Doe het sinaasappelsap, het fruit, de gember en de spinazieblaadjes in een blender en mix alles fijn. Voeg vervolgens ook de ijsblokjes toe en crush ze mee in de blender tot je een luchtig mengsel krijgt.

Verdeel het geheel over twee glazen.

 1. Het perfecte tussendoortje op een warme dag

Om even te bekomen van de hitte op een zomerdag, is een smoothie het ideale tussendoortje. Met een beetje yoghurt erbij smaakt het nog net een tikkeltje beter. Voor deze exotische smoothie heb je voor 1 persoon het volgende nodig:

 • 200 g ananas
 • 1 banaan
 • 250 ml yoghurt

Schil de verse ananas en de banaan en snijd ze in stukjes. Doe 200 g ananasstukjes en de banaan in een blender samen met de yoghurt. Mix het geheel tot een smeuïge smoothie.

Serveer in een glas.

Gebruik je een dikkere, minder lopende yoghurt dan kan je de smoothie met een lepel eten in plaats van te drinken. Bij wijze van afwerking kan je ook nog een schijfje ananas op de rand van het glas prikken.

Eindeloos variëren

Met deze 3 smoothies heb je alvast onze toppers voor de zomer onder de knie. Natuurlijk kan je bijna elke fruitsoort in een smoothie verwerken. Mix je favoriete fruit met yoghurt, melk of karnemelk en je kan de hele zomer lang eindeloos variëren. Zeker voor ontbijtsmoothies zijn er zoveel mogelijkheden dat je er nooit op uitgekeken raakt.

Wat groenten betreft, zijn het vooral de groene groenten die aan bod komen. De vaakst voorkomende groenten in smoothies zijn spinazie, andijvie, boerenkool, paksoi en sla. Maar ook rode biet en wortel kunnen gebruikt worden. Vul wel aan met fruit voor de smaak, anders is je smoothie redelijk bitter. Smakelijk!


Gepubliceerd in: Blog

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes en promoties

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief! Vul hieronder je e-mailadres in en kies de vestiging waarvan je de nieuwsbrief wenst te ontvangen.

Meer blog artikelen

Sportoase - Redders

Iedereen Redder bij Sportoase Zie jij een rol als ambassadeur wel zitten?Wil je deel uitmaken van e...