Sportoase is ook in 2024 & 2025 Hartveilig!

Sportoase en Rode Kruis Vlaanderen engageren zich met het project Hartveilig om alle Sportoase locaties en hun omgeving veiliger te maken

Door in elke site minimum één AED toestel aan de inkombalie te hangen en onze medewerkers een jaarlijkse opleiding AED-reanimatie te laten volgen, zijn onze Sportoase sites een veiligere plek voor de vele bezoekers, scholen, club, medewerkers, etc. 

In België krijgen dagelijks ongeveer 30 mensen een hartstilstand buiten het ziekenhuis met een overlevingskans van 5 à 10%. Door binnen de 3 tot 5 minuten te starten met de reanimatie en door een externe defibrilator (AED) te gebruiken, verhogen de overlevingskansen van een slachtoffer tot 70%.

Als organisatie voldoet Sportoase aan de streefdoelen van het kwaliteitslabel ‘Hartveilig’ van het Rode Kruis en engageren wij ons voor de volle 100% om de lokale bevolking en onze medewerkers te sensibiliseren in reanimatie en EHBO. 

Al onze vestigingen mogen met trots het label 'Hartveilig' dragen tot en met 20/12/2025.

Aanwezigheid AED toestel

Al onze vestigingen zijn voorzien van een AED toestel. Deze bevinden zich steeds aan de inkombalie van het sportcomplex. Op die manier kan er te allen tijden snel gehandeld worden in geval van nood.

Jaarlijkse opleiding EHBO/AED

Om dit label te verkrijgen dient 10% van de medewerkers opgeleid te zijn en een uitgebreide kennis te hebben van EHBO. Sportoase gaat hier nog een stapje verder want jaarlijks krijgen alle 600 medewerkers een uitgebreide EHBO cursus waarbij onder andere gefocused wordt op de bediening van de AED toestellen.

Image

Waarom we uniek zijn in wat we doen

fitness en zwemmen
in 1 abonnement

veilige sportomgeving
dankzij AIR-systeem

versterking van
gezondheid & immuniteit


Gepubliceerd in: Blog

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes en promoties

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief! Vul hieronder je e-mailadres in en kies de vestiging waarvan je de nieuwsbrief wenst te ontvangen.

Meer blog artikelen