Sportoase en G-sport Vlaanderen versterken de samenwerking

Sportoase en G-sport Vlaanderen maken samen sport toegankelijk voor iedereen

Wij staan bij Sportoase open voor iedereen: topsporters, gezinnen en ook mensen die bij het sporten wat meer hulp of aandacht nodig hebben. Die hulp of aandacht geven we in de vorm van mensen, middelen en faciliteiten. Daarvoor werken we actief samen met G-sport Vlaanderen. 

Bij Sportoase staat de aandacht voor G-sporters centraal, beginnend in de ontwerpfase van infrastructuurprojecten. Nieuwe faciliteiten worden doordacht gebouwd, met investeringen in bijvoorbeeld beweegbare bodems in zwembaden, en elk centrum wordt zorgvuldig gescreend op toegankelijkheid. De groeiende ervaring en inzichten resulteren in steeds beter afgestemde infrastructuur op de behoeften van G-sporters. Sportoase wil aantonen dat ook zij even welkom zijn als iedereen, waarbij maximale integratie en ondersteuning vanzelfsprekend zijn.

De samenwerking met G-sport Vlaanderen draagt bij aan een positieve houding, waardoor steeds meer mensen met een psychische kwetsbaarheid, verstandelijke of fysieke beperking de weg naar Sportoase vinden. Medewerkers, zoals trainers en schoonmakers, worden door G-sport Vlaanderen opgeleid, waardoor ze goed voorbereid zijn om een optimale sportervaring te bieden. De nadruk wordt gelegd op investeringen in een inclusieve omgeving, met diverse hulpmiddelen beschikbaar in alle vestigingen.

Toegankelijkheid voor iedereen

Onze vestigingen worden steeds gescreend op toegankelijkheid. Dit wordt vaak al in de ontwerpfase gedaan, maar ook steeds voor de opening. Op die manier kunnen we zeker zijn dat iedereen zich sportief kan komen uiten bij Sportoase.

Jaarlijkse opleidingen voor onze medewerkers

Onze medewerkers – zowel trainers, onthaalmedewerkers als schoonmakers – worden jaarlijks door G-sport Vlaanderen opgeleid, zodat ze een houvast hebben om mensen met een beperking die bij ons over de vloer komen, een optimale sportbeleving te garanderen. Onze medewerkers weten daardoor wat ze moeten doen en stralen vertrouwen uit.

Waarom we uniek zijn in wat we doen

fitness en zwemmen
in 1 abonnement

veilige sportomgeving
dankzij AIR-systeem

versterking van
gezondheid & immuniteit


Gepubliceerd in: Blog

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes en promoties

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief! Vul hieronder je e-mailadres in en kies de vestiging waarvan je de nieuwsbrief wenst te ontvangen.

Meer blog artikelen