5 ideale sporten voor mensen met iets meer levenservaring!

Het is seniorenmaand bij Sportoase!
Daarom schijnen we graag ons licht op de 5 beste sporten voor personen met dat tikkeltje meer aan levenservaring!

 

Wandelen!

De meest eenvoudige manier om aan het eind van de dag voldoende beweging op de teller te hebben staan! Universiteit Gent en andere partners introduceerden enkele jaren geleden het 10.000 stappen project met als doel om meer Vlamingen in beweging te krijgen. Als je elke dag 10.000 stappen (ongeveer 7 km) zet, verlies je maar liefst 200 calorieën. Je hoeft zeker geen 7 km aan één stuk door te gaan wandelen, want elke stap per dag telt!

Sportoase Health Club
Het enige wat je moet doen is je voordeur opentrekken. Een paar stevige wandelschoenen en eventueel een trouwe viervoeter, meer heb je niet nodig!
Uiteraard kan je de loopband gebruiken. Schijnt de zon, trek er dan op uit! Dankzij het moderne opvolgsysteem van de Sportoase Health Club, verwerken wij je stappen mee in je sportieve resultaten!

 

Fietsen

Niets zo ontspannend als met je vrienden af te spreken om samen een fietstochtje te maken. Het bevordert je gezondheid én je sociaal leven.

Sportoase Health Club
Fietsen is leuk, maar kan al snel tijdrovend aanvoelen. Daarom raden we je aan het fietsen te combineren met andere sporten! Kom met de fiets naar je Sportoase-fitness, of begin je training met 20 minuutjes op de fiets. Zo zijn je spieren helemaal klaar om je verdere training af te werken!

 

Step

Een leuke en vooral ontspannende sport in groepsverband. Je volgt de bewegingen van de lesgever en doet oefeningen op bijpassende muziek. Zeer leuk én zeer toegankelijk, ook voor personen met iets meer jaren op de teller!

Sportoase Groepslessen
Combineer je fitnessabonnement met een abonnement voor onze groepslessen! Zo sport je individueel in de fitness en gezellig in groep tijdens de groepslessen!
Ontdek het aanbod!

 

Zwemmen

Wil je lief zijn voor je gewrichten, ga dan zwemmen. Kies liever voor schoolslag dan crawl. Voor crawl heb je al een goede conditie nodig en moet je onder water kunnen ademen. Bij schoolslag kun je makkelijk voor je uit kijken en heb je altijd even een rustmoment. 

Zwembaden van Sportoase
Sportoase biedt dat ietsje meer! Geniet van een geweldige infrastructuur én verwen jezelf na je training met een bezoekje aan één van de sauna's! Je lichaam zal je dankbaar zijn!

 

Dans

Je bent nooit te oud om te leren dansen. Het is één van de leukste manieren om sportief en gezond te blijven.

Sportoase Groepslessen
In het zeer uitgebreide aanbod aan groepslessen van Sportoase ontdek je heel wat lessen met dans! Zo is er naast Zumba ook de geweldig nieuwe hype LaBlast! Twijfel niet, want wij zijn er zeker van: ook jij kan dit! 

Sportoase Healthclub

De titel doet het reeds vermoeden, jouw gezondheid staat centraal in onze Sportoase Healthclub.
Topcoaching en persoonlijke begeleiding op basis van jouw gezondheidsdoel maken van deze fitness meer dan alleen een fitnessruimte met toestellen.

Sportoase Healthclub Vraag kosteloos je dagpas aan!


Gepubliceerd in: Blog

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes en promoties

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief! Vul hieronder je e-mailadres in en kies de vestiging waarvan je de nieuwsbrief wenst te ontvangen.

Meer blog artikelen