6 geweldige manieren om je kinderen aan het sporten te krijgen

Kinderen zitten vol energie en zeker tijdens de vakantie kunnen ze wel wat hulp gebruiken om die kwijt te raken. Sporten is de ideale uitlaatklep en bovendien ook nog eens superleuk. Gelukkig heeft Sportoase daarom een uitgebreid aanbod voor kinderen en jongeren én 6 goede manieren om hen aan het sporten te krijgen.

Doe het samen …

Tijdens de vakantie is er niets leuker dan samen wat tijd doorbrengen. Trek met je kinderen naar het zwembad en doe zelf lekker mee. Samen spelletjes spelen, van de glijbanen gaan of gewoon genieten van het water. Moet je zoon of dochter nog leren zwemmen? Tijdens de schoolvakanties biedt Sportoase vaak vakantiecursussen aan op verschillende lesniveaus. Zo leert je kind meteen de juiste zwemtechnieken. En ondertussen kan jij flink wat baantjes trekken.

… en kies eens iets origineels

Dansen, tennis, volleybal, voetbal of judo, de mogelijkheden voor kinderen zijn eindeloos. Maar had je al ooit eens van ‘Mermaid School’ gehoord? Bij Sportoase kunnen kinderen vanaf 8 jaar én volwassenen leren zwemmen als een zeemeermin, compleet met staart! Dat wil je toch gewoon eens proberen?

Maak er een feestje van …

Vier de verjaardag van zoon of dochter in stijl met een geweldige ‘Sporka Party’. De jarige leeft zich helemaal uit in het zwembad met zijn vriendjes en vriendinnetjes, terwijl jij de organisatie niet zelf hoeft te doen. Je kiest simpelweg één van de drie formules: met pannenkoeken, met frietjes of met spaghetti. Bovendien krijgt iedereen een cadeautje en de jarige ontvangt zelfs nog een extra leuke verrassing. Sporten en bewegen was nog nooit zo plezant.

… of wissel vaak van sport

Wij hoeven je vast niet te vertellen dat kinderen sommige zaken snel beu geraken. Dan is het ‘Multimove’-programma van Sportoase echt iets voor hen. Dat is een gevarieerd bewegingsaanbod voor jonge kinderen waarbij allerlei actieve spelletjes en sportinitiaties aan bod komen. Zo maakt zoon of dochter op een speelse manier kennis met heel wat verschillende sporten.

Wil je samen met je kinderen fitnessen?

Het klinkt uiteraard geweldig om je tienerzoon of -dochter mee te nemen naar je eigen fitness work-out, maar voor jongeren onder de zestien jaar wordt fitness niet aangeraden. Hun tienerlichaam is nog volop in ontwikkeling en dan is krachttraining nog geen goed idee. Bij Sportoase bestaat er wel een ‘Youth Program’ waarbij jongeren tussen twaalf en vijftien jaar kunnen trainen onder de deskundige begeleiding van hoogopgeleide coaches. In kleine groepjes van maximaal twaalf deelnemers doen ze cardio-oefeningen in een gevarieerd programma en op vaste tijdstippen.

Maar geef vooral het goede voorbeeld

Vooral kleine kinderen doen na wat ze jou zien doen. Wil je je kinderen dus wat vaker uit de zetel en in beweging krijgen, geef dan zelf het goede voorbeeld. Speel mee met hun actieve spelletjes, ga samen buiten ravotten, neem hen mee naar de speeltuin of het zwembad. Zo geef je hen mee hoe belangrijk het is om voldoende te bewegen.

Klaar om er samen met je kinderen tegenaan te gaan deze vakantie? Bekijk snel het aanbod voor kinderen en jongeren bij Sportoase en ontdek geweldige groepslessen, activiteiten en kinderfeestjes voor jong en oud.


Gepubliceerd in: Blog

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes en promoties

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief! Vul hieronder je e-mailadres in en kies de vestiging waarvan je de nieuwsbrief wenst te ontvangen.

Meer blog artikelen