Ben jij gezond?

"Een goede gezondheid" , ongetwijfeld dé bekendste en meest gegeven nieuwjaarswens aan het begin van dit jaar. Nadien mocht blijken dat die gezondheid in 2020 niet vanzelfsprekend  genoemd mocht worden en dat  we allen samen moesten gaan voor een gezonder België. Gezonde mensen zijn  namelijk minder vatbaar voor infecties, virussen en allerhande bacteriën.Maar wat definieert nu eigenlijk een gezond iemand? Wanneer ben je gezond?

Nog tot en met 13/9 kan je geheel vrijblijvend een gezondheidsanalyse inplannen met een ervaren en hoog opgeleide bewegingscoach.

Boek hier je analyse

 Dat er een verschil is tussen fysieke en mentale gezondheid hoeven we jou niet te vertellen. Maar ook het begrip 'fysieke gezondheid' is voor iedereen anders

Fysieke gezondheid

Fysieke gezondheid heeft te maken met je lichamelijke toestand zoals eventuele (on)gemakken, aandoeningen, ziektes, vet- en vocht verhouding, hartslag in rust, cholesterol.... Je lichaam is je gereedschap, verzorg het dan ook! Om een gezonde geest in een gezond lichaam te hebben is voldoende beweging van groot belang. Laat dus zeker een coach zijn of haar licht schijnen over jouw sportieve (in)activiteit. Samen gaan we voor het hoogst haalbare!

Sportoase TIP: Sportoase beschikt over de meest moderne toestellen op de markt waaronder ook de revolutionaire multiscan die niet enkel je fysieke gezondheidstoestand in kaart brengt maar ook bekijkt hoe weerbaar je voor stress-situaties bent .

Bovendien zorgen deze moderne fitnesstoestellen er niet alleen voor dat je je fitness-oefeningen goed uitvoert, het moderne karakter en de opvolgingsapp (MYWELLNESS) zorgt bij velen voor extra motivatie en een garantie op een lange en duurzame sportbeoefening.

Mentale gezondheid

Gezondheid slaat niet alleen op het lichamelijk functioneren, maar evengoed op iemands mentaal functioneren. Een persoon kan in optimale fysieke gezondheid verkeren en zich vitaal en vol energie voelen, maar kan tegelijkertijd mentaal moeilijkheden ervaren. Ook hier helpt beweging en een juiste begeleiding het zelfvertrouwen te vergroten en komen er endorfines vrij die de mentale gezondheid alleen maar ten goede komt.

Sportoase TIP: Sporten in groep zorgt voor een fun-factor, samenhorigheid en een gegarandeerde boost in je zelfvertrouwen (en nieuwe vrienden heb je nooit teveel). Wekelijks is er in elke vestiging een groot aanbod aan verschillende groepslessen (per niveau, per doel,per leeftijd)

Sociale gezondheid

Op hun beurt kunnen fysieke en mentale gezondheid niet losgekoppeld worden van iemands sociale leefwereld. Verbonden zijn door sterke sociale relaties en kunnen participeren in de maatschappij zijn een uiting van een goede sociale gezondheid, en dragen tegelijk bij tot fysieke en mentale gezondheid.  

Sportoase TIP: Dankzij onze persoonlijke coaches hoeft sporten niet uitsluitend over fysieke gezondheid te gaan. Het Sportoase-gevoel staat gekend om het sportieve én sociale karakter! Welcome to thé club!

Gezondheid

Gezondheid kent dus drie dimensies: een fysieke, mentale en sociale. En uiteraard beïnvloeden ze elkaar. Gezondheid moet daarom gezien worden als een holistisch begrip. Het gaat enerzijds over de mens in zijn geheel en anderzijds heeft het een invloed op alle aspecten van het dagelijks functioneren. In het werken aan gezondheid wordt steeds rekening gehouden met deze drie zaken.

Laat dit laatste nu ook de missie en visie van Sportoase zijn, zoveel mogelijk mensen op een zo laagdrempelig mogelijke manier laten kennis maken met beweging en met oog op een lange gezondere toekomst voor iedereen.

 Nog tot en met 13/9 kan je geheel vrijblijvend een gezondheidsanalyse inplannen met een ervaren en hoog opgeleide bewegingscoach.

Claim nu je Healthy voordeel!

 

multiscan

Wat meet deze gezondheidsanalyse (Multiscan-technologie) bij Sportoase?

De Multiscan meet je volledige lichaamssamenstelling en brengt zo je globale gezondheid goed in kaart . Sport en beweging, functies van organen, klieren en weefsels, voeding en suppletie, wervelkolomscore, hart-mentale en hormonale overzichten, zuur – base balans en electrolyten, mate en tempo van lichaamsveroudering … Kortom, de informatie die u nodig heeft voor de objectivering van uw fysieke gezondheid. De scan kan zowel preventief afgenomen worden als u gezond wilt blijven als bij chronische klachten en vormt de ideale tool voor onze opgeleide coaches om jouw sportief programma uit te stippelen.


Gepubliceerd in: Blog

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes en promoties

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief! Vul hieronder je e-mailadres in en kies de vestiging waarvan je de nieuwsbrief wenst te ontvangen.

Meer blog artikelen