Duurzaam sporten? Makkelijk, met deze eenvoudige tips!

Een gezonde geest in een gezond lichaam, het liefst in een gezonde wereld: dat willen we allemaal wel. Ecologie wordt steeds belangrijker, en wist je dat je ook tijdens het sporten je steentje kunt bijdragen?

We krijgen hoe langer hoe meer te maken met de klimaatveranderingen. Dat kun je zien in het dagelijkse leven, maar ook in de sportwereld. Maar er is goed nieuws: elke sporter, sportdienst of -club kan de ecologische voetafdruk verkleinen, en dat hoeft niet altijd veel moeite te kosten.

Duurzaam sporten met deze tips

Wil jij mee het verschil maken en op een ecologische manier aan een betere gezondheid werken? Deze tips komen ongetwijfeld van pas!

1. Draag ecologische sportkleding

Heel wat kledingmerken hebben ondertussen duurzame opties in het aanbod, en dat is bij sportkleding niet anders. Vaak worden ecologische of zelfs gerecycleerde stoffen gebruikt, die op een ethische manier worden geproduceerd en verwerkt. Kijk daarom goed naar het merk en de visie vooraleer je een nieuwe sportoutfit in huis haalt.

2. Ga met de fiets of te voet

Sport je in een club? Laat de auto dan thuis en neem de fiets of ga te voet. Dat is beter voor het klimaat én zo heb je ineens al een deel van je opwarming achter de rug. Kom je toch liever met de auto, probeer dan te carpoolen met je sportvrienden: gezelliger, goedkoper en het klimaat zal je dankbaar zijn.

3. Drink uit een herbruikbare waterfles

Dat water drinken erg belangrijk is tijdens het sporten, hoeven we je vast niet te vertellen. Maar heb je al eens aan een herbruikbare waterfles gedacht? Sinds kort drinken alle Sportoase-werknemers uit een hippe Dopperfles, die je als sporter nu ook voor €11.95 kunt aanschaffen in een vestiging bij jou in de buurt.

Verkleind 2

Met de Dopper verminder je de gigantische plastic afvalberg, steun je waterprojecten wereldwijd en spaar je op termijn een mooi bedrag uit aan flessenwater, waar je heel wat leuke dingen mee kunt doen. Mooi meegenomen, niet?

4. Kies voor een duurzame sportvestiging

Bij Sportoase werk je aan een betere gezondheid én een beter milieu. Onze centra voorzien in heel wat ecologische systemen: denk maar aan technogymtoestellen waarmee jouw training op de loopband bijvoorbeeld wordt omgezet in energie om het gebouw te verwarmen en te verlichten.

Ook zonnepanelen, LED-(onderwater)verlichting, regenwater om de toiletten door te spoelen, duurzame poetsproducten en nog heel wat andere ecologische middelen worden gebruikt om jouw sportervaring zo duurzaam mogelijk te maken. Zo start je met een extra goed gevoel aan je work-out!


Gepubliceerd in: Blog

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes en promoties

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief! Vul hieronder je e-mailadres in en kies de vestiging waarvan je de nieuwsbrief wenst te ontvangen.

Meer blog artikelen