Fitter worden door te fietsen: het kan!

De lente is ei zo na weer in het land en de vooruitzichten op droog weer, in combinatie met de wervelende prestaties van Wout van Aert en Mathieu van der Poel, doen ons koersbloed sneller stromen. Hoog tijd met andere woorden om die benen uit hun lange winterslaap te halen en te beginnen aan jouw voorbereiding op een jaar vol fietsplezier. 

Binnen of buiten fietsen?

Als de eerste lentezon onze kuiten kietelt, is die keuze natuurlijk snel gemaakt. De meesten onder ons zullen ervoor opteren om buiten in de natuur te fietsen. Dat is, zeker bij goed weer, aangenamer dan binnen op een hometrainer. Bovendien zal die fietstocht buiten allicht meer kilometers op de teller halen dan wat je binnen verzet, iets wat conditiegewijs een goede zaak is. Door meerdere lange ritten te maken, creër je een goede basisuithouding en optimaliseer je de vetverbranding in je lichaam. Die fond, die je door de buitenritten hebt weten op te bouwen, kan je nadien dan gaan uitdiepen met kortere en intensievere workouts op de hometrainer, die je conditie en vormpeil de hoogte in zullen stuwen en je sneller zullen laten rijden. Zin om je persoonlijke PR's te gaan verbreken dit jaar? Kom dan wanneer het terug kan en mag zeker eens een kijkje nemen bij de indoorcyclinglessen van Sportoase. Zij zijn bij uitstek de beste manier om je conditie die laatste extra push te geven richting besttijd! 

Is alleen fietsen niets voor jou? 

Niets is zo vervelend als helemaal alleen te moeten opboksen tegen de wind. Een fijne, sterke rug om achter te schuilen, kan dat echter al een pak minder vervelend maken. Door de huidige coronamaatregelen zit samen fietsen met een groot peloton er niet in, maar in kleinere groepjes van tien kan je ook al meer dan voldoende gebruiken maken van het windvoordeel. Daarnaast kan je natuurlijk ook een gezellig babbeltje slaan tijdens het trappen, waardoor de kilometers sneller lijken te passeren. Wanneer je met een groep de fiets opspringt, is het aan te raden om maximaal met twee personen naast elkaar te fietsen, zodat het omringende verkeer geen hinder ondervindt. Wees in groep ook steeds extra alert en voorkom zo valpartijen.

Heb je momenteel geen fietsbubbel om je bij aan te sluiten? Vanaf april ben je meer dan welkom om je te vervoegen bij het Sportoase Cycling Team! Wekelijks trekken zij er in mini-pelotons op uit voor 2 à 3 uur fietsplezier.

Werken aan een beter milieu

‘Fietsen’ zorgt er niet alleen voor dat jij je beter in je vel gaat voelen, het is daarnaast ook nog eens beter voor het milieu. Twee vliegen in één klap!

Met de fiets naar het werk? Met de fiets naar de bakker? Of zelfs met de fiets naar de kapper – op voorwaarde dat het goed weer is om achteraf jouw nieuwe coupe niet uit vorm te halen? Telkens je de fiets verkiest boven een gemotoriseerd voertuig, breng je jouw conditie meer op pijl en help je het milieu ook nog een handje. Good job!

Genieten van een betere nachtrust

Voor het slapengaan een ontspannend tochtje maken op de fiets, werkt zeer bevorderend voor jouw nachtrust. Na de inspanningen die je hebt verricht, komen er enkele hormonen, waaronder melatonine, in je lichaam vrij die een positieve invloed hebben op je nachtrust. Een stresserende werkdag achter de rug? Je weet dus wat jou te doen staat! 


Gepubliceerd in: Blog

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes en promoties

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief! Vul hieronder je e-mailadres in en kies de vestiging waarvan je de nieuwsbrief wenst te ontvangen.

Meer blog artikelen