DE BESTE PLAATS OM VEILIG AAN JOUW GEZONDHEID TE WERKEN? BIJ SPORTOASE NATUURLIJK!

De beste plaats om aan jouw gezondheid te werken, is bij ons. Dat zeggen we heus niet zomaar. De gezondheidsbenadering bij Sportoase gaat namelijk wel wat verder dan gewoon even de deur openzetten om te verluchten. We willen namelijk niets minder dan een zo veilig mogelijke omgeving waarin jij kan sporten. Hoe we dat doen? Door zowel onze omgeving als ons personeel af te stemmen op jouw veiligheid. Ontdek hieronder alles over veilig werken aan jouw gezondheid. Of beter nog: kom het gewoon zelf ontdekken op een van onze locaties!

Als eerste en enige getest en goedgekeurd

Op het nationale testevent voor fitness werd ons veiligheidshandboek getest en goedgekeurd door onafhankelijke keurders van de overheid en zorgden we ervoor dat veilig indoor sporten weer mogelijk werd. 

100% verse en gefilterde lucht

Essentieel in onze coronaproof sportomgeving is ons AIR-systeem, het exclusieve, vernuftige verluchtingssysteem dat zorgt voor 100% verse buitenlucht en filtering van bacteriepartikels. 

Plexi-wanden en ontsmettingsgels

We zien streng toe op hygiëne en social distancing. De toestellen in onze healthclubs werden verder uit elkaar geplaatst en plexi-wanden werden gemonteerd voor extra beveiliging. Een grote lading dispensers werd verspreid over onze centra voor extra hygiëne. 

Toezicht van topcoaches

Ons trouwe team aan topcoaches kijkt dagelijks toe op jouw veiligheid en staat je graag bij met raad en daad om op sportieve wijze jouw immuniteit en gezondheid te versterken. 

Lees hier meer over onze gezondheidsbenadering

Michaël Schouwaerts over de meetresultaten van de luchtkwaliteit op het testevent

"Het AIR-systeem analyseert en monitort voortdurend de luchtkwaliteit en schakelt automatisch over qua frequentie voor de aanvoer van verse lucht, afhankelijk van de drukte in de zaal."


De deur openzetten. Nochtans is net dat hetgeen dat Sportoase deed op 1 juni tijdens het nationale testevent voor fitness. “Figuurlijk dan toch, want in werkelijkheid deden we nog wel meer dan dat”, bevestigt een glimlachende Michaël Schouwaerts, algemeen directeur Groep Sportoase. “Maar het klopt dat we met de resultaten die we behaalden tijdens het testevent wel de deur wisten te openen voor onze sector om veilig indoor sporten opnieuw mogelijk te maken. Het was een mooie beloning voor al ons harde werk, van maanden vergaderen en duchtig analyseren van ons nieuw geïmplementeerde verluchtingssysteem. Voor de gezondheid van onze leden gaan we niet over één nacht ijs. Ons uitgebreide veiligheidshandboek bewijst dat en de opgemeten resultaten van die dag bevestigden dat eens te meer. Veilig indoor sporten kan bij Sportoase. Mensen nu zien genieten van hun sportmoment bij ons, is de grootste 'merci' die wij konden krijgen voor al ons harde werk hierin.”

Eenzelfde geluid klinkt ook bij Nick Van Audenhoven, fitnesscoach bij Sportoase De Lo in Heist-op-den-Berg. “Er wordt in onze healthclubs echt maximaal ingezet op verluchting. Om de 7 minuten zorgt het AIR-systeem voor een volledige nieuwe lading van 100% verse buitenlucht. Die lucht wordt op zijn beurt dan ook nog een keer gefilterd door een systeem dat bacteriële partikeldeeltjes weet tegen te houden. Dankzij deze toepassing sporten we eigenlijk binnen in dezelfde klinisch zuivere lucht als in een ziekenhuisomgeving. Als extra controle wordt de luchtkwaliteit hier bovendien constant gemeten, door twee aparte sensoren. De resultaten daarvan zijn voor iedereen zichtbaar, zowel via de tv-schermen als via de onafhankelijke ISO-meetapparaten aan de muur. De gezondheidsbenadering bij Sportoase gaat dus echt wel verder dan even de deur openzetten om te verluchten.”

De zuivere lucht, handgel- en ontsmettingdispensers en plexi-wanden die tussen de toestellen in worden geplaatst ter bewaking van de social distancing, missen duidelijk hun effect niet. “Gedurende de ganse epidemie, vond er geen enkele besmetting plaats binnen onze centra. Fitness is geen broeihaard van corona, het is net een verdedigingsmuur ertegen. Tijdens de lockdownperiode gingen we ons oor te luisteren leggen bij verschillende artsen en zij waren hier unaniem over. Sporten versterkt de gezondheid en de immuniteit. Professor Geert Meyfroidt van UZ Leuven benadrukte dit zelfs nog extra, door te stellen dat een goeie preventie, met oog voor voldoende beweging en gezonde voeding, veel meer mensen zal redden in absolute cijfers dan de afdeling intensieve zorg dat uiteindelijk zal doen.” Ook premier Alexander De Croo onderschat het belang van sporten voor de gezondheid allerminst, door tijdens de persconferentie van de Veiligheidsraad te stellen dat sport een essentiële factor is voor ons algemene welzijn en gezondheid. 

“Als je in de pers leest dat 7 op de 10 patiënten op intensieve zorg een vorm van zwaarlijvigheid heeft, weet je dat hier binnen Sportoase mede de sleutel ligt om voor verandering te zorgen. Als coach zijn wij gespecialiseerd in het opstellen van persoonlijke trainingsschema’s, die gebaseerd zijn op een wetenschappelijke analyse en screening van je lichaam. Op basis van die resultaten zorgen wij voor een traject met doelen die niet alleen perfect inspelen op je noden, maar bovendien ook haalbaar zijn, zodat zowel de motivatie en het plezier van sporten altijd aanwezig zal blijven. Het is in die balans dat wij uniek zijn. Die yin en yang van sport en gezondheid, vind je alleen bij Sportoase.”

Kijk en luister naar meer gezondheidsspecialisten via Sportoase TV

Al 7 jaar lang de maatstaf voor veiligheid en kwaliteit

De uniekheid van Sportoase wordt ook internationaal opgemerkt. Zo werden we afgelopen jaar voor het zevende jaar op rij beloond met het ISO-certificaat 9001:2015 voor kwaliteits- en veiligheidsgarantie. “Een eer die ons als enige in de sector te beurt viel”, klinkt het bij een trotse Michaël Schouwaerts. “Als uitbater van een geweldig scala aan sportfaciliteiten, streven we in de eerste plaats altijd de glimlach van onze klanten na. Voor Sportoase vormen kwaliteit en plezier, samen met veiligheid en hygiëne, dan ook de twee belangrijkste pijlers in onze operationele werking. De glimlach van de klant en de dagelijkse (positieve) feedback zijn voor ons hierin de belangrijkste kwaliteitscontrole. Maar deze professionele equivalent van de glimlach van een klant, doet ons uiteraard ook ontzettend veel deugd.”


Gepubliceerd in: Blog

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes en promoties

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief! Vul hieronder je e-mailadres in en kies de vestiging waarvan je de nieuwsbrief wenst te ontvangen.

Meer blog artikelen