Denk nu al na over je goede voornemens! Wij geven 5 tips!

Nog anderhalve maand en 2021 breekt aan. Heel wat mensen kijken meer dan ooit uit naar een nieuw jaar. Hoewel 2020 een jaar is dat we nooit zullen vergeten, kan niemand wachten om te starten met het jaar 2021.
Dat een goede gezondheid met stip op ieders nummer één staat hoeft geen verrassing te zijn. Sportoase raadt aan nu al na te denken over jouw goede voornemens voor het nieuwe jaar. Tabula Rasa, klaar om te starten met een schone lei!

1. Kies een concreet doel …

Oké, je wil graag 10 kg afvallen, maar dat krijg je natuurlijk niet meteen in een paar weken voor elkaar. Stel daarom voor jezelf concrete stappen op en zorg dat ze meetbaar zijn. Neem je bijvoorbeeld voor om minstens 2 keer per week te gaan sporten, of minstens 3 keer per week een gezond slaatje te eten als lunch. Dat zijn resultaten waar je makkelijker naar kan streven en die je zelf in de hand hebt. 

Ook bij Sportoase helpen je hier trouwens graag bij. De persoonlijke begeleiding in de fitness gaat veel verder dan je welkom heten en je sportoefeningen aanpassen. ook voedingstips of beweeggewoontes geven onze coaches graag mee!

2. … en maak het jezelf niet te moeilijk

Bijna iedereen maakt voornemens voor een heel jaar, en dat is best lastig vol te houden. Vaak willen we bovendien ook nog veel verschillende voornemens tegelijk waarmaken. We gaan in 2021 én meer sporten, én gezonder eten, én het huis volledig renoveren én meer tijd maken voor onszelf. Niet bepaald realistisch, toch?

Vergeet vooral niet te genieten en zorg dat je ook plezier beleeft aan het waarmaken van je doelen. Waarom zou je na het sporten niet kunnen genieten van een beetje wellness? In vele van onze zwembaden kan je genieten van sauna's, stoombaden en ligzones. En voor dat tikkeltje extra kan je ook in 2021 steeds terecht in de uitgebreide wellness van Sportoase Veldstraat in Antwerpen. Dat heb je absoluut verdiend!

3. Betrek je vrienden erbij

Sporten is zoveel leuker in goed gezelschap. Momenteel is sporten in groep of binnen sporten even uit den boze, maar vanaf de situatie het weer toelaat, gaan we er weer vol voor. Sleur je vrienden mee naar de fitness of het zwembad. Of neem samen deel aan één van de vele groepslessen van Sportoase. 2021 wordt hét sportjaar bij uitstek!

Krijg je je vrienden toch niet mee aan het zweten? Het loont toch de moeite om hen te vertellen over je goede voornemens. Zo kunnen ze je steunen bij wat je doet en je aanmoedigen. Het is toch altijd nog iets makkelijker om vol te houden onder een klein beetje sociale druk.

4. Een slechte dag is nog geen slecht jaar …

Iedereen heeft wel eens een slechte dag, maar laat dat je vooral niet ontmoedigen. Om jezelf te helpen als het eens wat minder gaat, kan je voor jezelf een lijstje aanleggen met zaken als “op vrijdag eens geen frietjes eten na de fitness” of “maar één glaasje wijn drinken in plaats van twee”. Probeer vervolgens telkens als het even wat moeilijker gaat met de weg naar je summer body één item van de lijst te schrappen. Met die kleine doelstellingen hou je de moed erin op weg naar je grotere doel.

5. … en je kan beter belonen dan straffen

Wees niet te hard voor jezelf, volhouden is lastig. Vergeet jezelf dan ook niet af en toe te belonen voor je inzet. Stevig gesport en alle spieren in je lichaam schreeuwen om aandacht? Installeer je in de brasserie van Sportoase en geniet van iets lekkers. Je hebt het verdiend na al dat harde werk. Ben je op je lijn aan het letten? Dan trakteer je jezelf misschien beter op een geweldige, nieuwe sportoutfit dan op een hamburger.

Ziezo, met deze tips kan je nu al je doelen voor 2021 vastleggen. En met een Sportoase in jouw buurt, wordt sporten een echt plezier. Geniet van onze fitness, groeplessen, het zwembad en de wellness om van jouw voornemen een groot succes te maken. Wij duimen op een spoedige positieve evolutie van de corona-cijfers, een flinke dosis goesting voor 2021 en een uitmutende gezondheid voor iedereen!


Gepubliceerd in: Blog

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes en promoties

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief! Vul hieronder je e-mailadres in en kies de vestiging waarvan je de nieuwsbrief wenst te ontvangen.

Meer blog artikelen