Iedereen welkom bij Sportoase

Op 3 december is het 'Internationale Dag voor Mensen met een Beperking'!

Dat we bij Sportoase algemene toegankelijkheid hoog in het vaandel dragen is geen geheim. Het spreekt dan ook voor zich dat we de algemene toegankelijkheid voor personen met een beperking bij Sportoase graag in de aandacht zetten.
Dat we onze infrastructuur hierop aanpassen is voor Sportoase een evidentie, denk aan speciale parkeerplaatsen, liften waar nodig, aangepaste kleedruimtes of zelfs een zwembadlift om personen in het water te laten zakken. We zetten echter ook extra in op opleidingen voor al onze medewerkers! Dit in nauwe samenwerking met G-sport Vlaanderen.

Alle sportievelingen kunnen bij Sportoase terecht, 362 dagen per jaar!

We beschikken over een speciale mindervalidenlift in onze zwembaden waarmee in je in alle comfort in al onze zwembaden kan worden neergelaten, het zwembad verlaten kan op dezelfde manier. De lift kan gebruikt worden in al onze baden, zo kan iedereen baantjes zwemmen (+/- 28 graden) of ontspannen in het recreatiebad (30 à 32 graden). Onze redder helpen je met de glimlach verder!

Verder hebben wij een aangepaste mindervalideningang en is er een gehandicaptenkleedkamer met stoeltjes en banken. Er zijn rolstoelen voor gebruik in het zwembad en er zijn lockers -op elke hoogte- om kledij veilig weg te bergen.

Personen met een beperking krijgen op vertoon van de European Disability Card korting op hun toegangsprijs (tarief bijzondere catergorie). Begeleiding is gratis. Komt u met een groep van meer dan 10 personen, dan geniet je ook van een groepskorting!

Tot in Sportoase!

'International Day of Persons with Diabilities'

3 december: deze dag is door de VN bedoeld als aanmoediging om de discussie over mensenrechten en gelijke kansen voor mensen met een functiebeperking op de agenda te houden, op alle niveaus, lokaal, regionaal, nationaal en internationaal.

In oktober 1992 keurde de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties, tijdens de speciale plenaire zitting een resolutie goed waarin werd verklaard dat 3 december van ieder jaar voortaan tot de 'Internationale Dag voor Mensen met een Beperking' werd uitgeroepen.

Gebaseerd op de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens (10 december 1948) zijn vervolgens in december 1993 de "Standaardregels ter bevordering van gelijke kansen voor gehandicapten" (Standard Rules) aangenomen.


Gepubliceerd in: Blog

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes en promoties

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief! Vul hieronder je e-mailadres in en kies de vestiging waarvan je de nieuwsbrief wenst te ontvangen.

Meer blog artikelen