Foodmaker zorgt bij Sportoase voor een gezond lichaam in een gezonde geest

Van bij de opening van Sportoase Groot Schijn zal ook Foodmaker mee van de partij zijn. In het horecagedeelte zal de Foodmaker, bekend van zijn gezonde én lekkere assortiment, de uitbating voor zijn rekening nemen. Voor beide partijen een logische stap. “Bij ons allebei staat gezondheid op nummer één. Uiteraard trekken we dit dan ook door, daar waar de sportende klanten de innerlijke mens komen versterken”, luidt het bij Lieven Vanlommel, CEO van Foodmaker, en zijn evenknie bij Sportoase Michaël Schouwaerts.

Image
Image

 

Sportoase Groot Schijn is niet alleen de grootste vestiging van de hele groep, door de samenwerking met Foodmaker zal het meteen ook de gezondste zijn. Voor Foodmaker is de horeca-invulling bij Sportoase Groot Schijn een logische stap in hun verdere groei en uitbouw van hun unieke en lekkere concept. Bij het bereiden van de maaltijden en de tussendoortjes, wordt bijzonder veel aandacht besteed aan de impact die de ingrediënten hebben op een sporterslichaam. Het hoeft dan ook niet te verwonderen dat Foodmaker samenwerkt met heel wat bekende topsporters.

Groenten zijn de hoofdzaak bij Foodmaker. “Foodmaker maakt niet enkel salades of maaltijden: wij doen veel meer dan dat. Wij maken eigenlijk alles wat een mens nodig heeft op vlak van voeding, op basis van groenten. Verder voegen we geen suikers, bewaarmiddelen of kleurstoffen toe, waardoor je lichaam wel die dingen binnenkrijgt die het nodig heeft, maar dan zonder de ‘vervuilende stoffen’ waarmee je lichaam moeite heeft om die te verwerken”, legt CEO Vanlommel enthousiast uit.

“Eén en één is hier echt wel drie. Als je gaat bewegen en daarna gezond eet, kom je tot resultaten. Je hebt, nadat je gesport hebt, al het gevoel van ‘ik heb iets goeds gedaan’ en daarna geef je met gezonde voeding je lichaam wat het nodig heeft: je lichaam gaat dan ‘dankuwel’ zeggen en je gaat een nog groter positief gevoel krijgen, weet de CEO van Foodmaker wel zeker.

Gezondheidsapp

Bij Foodmaker voegt men de daad bij het woord, met de ontwikkeling van een speciale gezondheidsapp. “Je kan je sportactiviteiten invoeren, alsook je metabolisch gestel, en dan krijg je wat je eigenlijk zou moeten eten. De app berekent immers hoeveel en welke eiwitten, koolhydraten, vetten, vitamines en mineralen je nodig hebt, en stelt aan de hand daarvan een uitgebalanceerd menu voor. Op een dag dat je de ganse tijd op kantoor aan het werk bent, zal dat dus helemaal anders zijn dan wanneer je op een weekenddag drie uur bent gaat mountainbiken.”

De gezonde voeding van Foodmaker komt van eigen biologische velden, waar bijvoorbeeld onze zoete aardappelen groeien. Die gaan vervolgens naar de eigen keuken. De kwaliteit wordt streng bewaakt.

Als doorgedreven sporter en ook triatleet kent Michaël Schouwaerts, algemeen directeur bij Sportoase, uit ervaring het belang van gezonde voeding. Het huwelijk tussen de groep, waar hij zelf verantwoordelijk voor is, en Foodmaker, lijkt ook voor hem dus een volmaakt huwelijk en de logica zelve. “Er komen hier als het ware twee werelden samen. Sporten is één ding, gezond eten een ander. Maar tel deze beide op en je lichaam zal er dubbel wel bij varen”, zegt ook Michaël Schouwaerts.

Zelf mee bijdragen aan een healthy future? Word zelfstandig horeca-uitbater bij Sportoase!

Wil je zelf ook meebouwen aan de healthy future? Solliciteer dan voor onze functie van zelfstandige horeca-uitbater en zorg zo mee voor een bruisende en gezonde beleving in onze centra. Geïnteresseerd? Stuur je cv en motivatiebrief naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 


Gepubliceerd in: Blog

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes en promoties

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief! Vul hieronder je e-mailadres in en kies de vestiging waarvan je de nieuwsbrief wenst te ontvangen.

Meer blog artikelen