Persbericht: Sportoase als belangrijke partner van uw staycation

Sportoase kijkt tevreden terug op een uitdagende zomer die bijzonder en atypisch te noemen is. Bijna 450.000 bezoekers maakten kennis met de vernieuwde werking die opgebouwd is rond gezondheid, comfort en vertrouwen en vonden in 1 van de 16 actieve vestigingen van Groep Sportoase ontspanning, beweging, een verhoogde weerstand en dus een sterkere gezondheid.

Groep Sportoase besloot als eerste in haar sector op 12 maart om de deuren te sluiten en de versnelde verspreiding van Covid-19 te beperken. Na 110 lange sluitingsdagen en ondersteund door een uitgebreid protocol werden de 16 sites van Sportoase heropend bij de start van de zomervakantie, op 1 juli.
Na een aarzelende start de eerste dagen vonden steeds meer bezoekers hun vertrouwen in de nieuw geïnstalleerde maatregelen die opgebouwd werden vanuit een aandacht voor gezondheid en steunend op comfort en vertrouwen. Met een nieuw online reservatie- en registratiesysteem, een temperatuurmeting voor elke bezoeker en medewerker, signalisatie op digitale schermen, vloer en wanden en een uitgebreid aanbod aan ontsmettingsmogelijkheden werd de werking volledig in functie van de gezondheid van elke bezoeker gezet, aanpassingen in het poetsschema een luchtcirculatie met 100% buitenlucht en de ontsmettende activiteit van chloorwater gaven een structurele ondersteuning die bevestigd werd in regelmatige kwaliteitsmetingen.

Image

Bijna 450.000 bezoekers, een kleine 350.000 in de diverse zwembaden, en meer dan 90.000 in fitness- en groepslessen vonden vertrouwen in het aanbod van Sportoase en bezochten 1 of meerdere sites tijdens de voorbije zomermaanden.
Dagrecords werden opgetekend in Sportoase Philipssite Leuven (1.421 sporters) en Sportoase Elshout Brasschaat/Schoten (1.488 bezoekers) op 12 augustus tijdens de hittegolf en op 28 augustus in Sportoase Duinenwater Knokke-Heist met 1.395 enthousiaste sportievelingen.

De capaciteitsbeperking in 2020, opgelegd door de overheid en vastgelegd op ongeveer 30%, maakt een vergelijking met vorige jaren weinig relevant en het spreekt voor zich dat een beperkte capaciteit de werking van een organisatie moeilijk maakt en zwaar onder druk zet, desondanks kijkt Sportoase met tevredenheid naar de vele bezoekers die met veel vertrouwen en op een gezonde manier zijn komen sporten en ontspannen onder kwalitatieve begeleiding van de vele Sportoase medewerkers, Sportoase is namelijk een organisatie door mensen en voor mensen!

Met de doorlopende opening van 16 sites, 7 dagen op 7, in veilige, gezonde en comfortabele omstandigheden in zowel omgeving als beleving draagt Sportoase ook de komende maanden verder bij aan de gezondheid van iedereen. Zo starten vanaf september de clubs en scholen opnieuw met hun sportieve activiteiten en wordt ook de Sportoase zwemschool verder uitgebreid in capaciteit en kwaliteit. De “Sportoase Healthy Days” begeleidt iedereen op een comfortabel niveau naar meer weerstand en een gezonder leven want weerstand, gezondheid en beweging zijn bij eender welke uitdaging een belangrijk deel van de oplossing!

Met vertrouwen kijken wij naar de toekomst en hopen wij de goede resultaten, in zowel ontspanning als in opbouw van de weerbaarheid, verder uit te dragen binnen een uitbreiding van bezoekerscapaciteit en met ondersteuning van de belangrijkste maatregel tegen de pandemie: gezond verstand!


Gepubliceerd in: Blog

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes en promoties

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief! Vul hieronder je e-mailadres in en kies de vestiging waarvan je de nieuwsbrief wenst te ontvangen.

Meer blog artikelen