Sportoase-atleet Van Riel debuteert met overwinning!

Sportoase-atleet Marten Van Riel zorgde afgelopen weekend voor een stunt van formaat! Hij won zijn allereerste halve Ironman! 

Na het zwemonderdeel van net geen 2 kilometer, kwam Marten als eerste het water uit. Zo was hij meteen sneller dan de snelste zwemmer op het WK Ironman in Hawaii (de Australische Josh Amberger), deze volgde wel meteen op de voet. Maar na hen was er meteen een kloof van andarhalve minuut. Vergis u niet, ook toppers als Pete Jacobs (Ironman wereldkampioen 2012) Kevin Collington en Tim Reed deden mee, maar konden Van Riel en Amberger niet volgen.

Op de fiets, het favoriete onderdeel van Van Riel, kon het duo de voorsprong nog vergroten. Ondanks de snelheid van 46km/h, bleef de Australiër volgen. "Dan maar tijdens de halve marathon" moet Van Riel gedacht hebben. Hoewel Marten als tweede uit de laatste wisselzone kwam, was het na 5 minuten lopen al duidelijk dat Van Riel vol voor het goud zou gaan. Halfweg het loopnummer liep Marten ruim een minuut voor de tweede. De derde volgde op dat moment op meer dan zeven minuten.

Marten Van Riel finishte zo met een nieuw parcoursrecord na 3u44'26. Zijn eerste Ironman 70.3, zijn eerste overwinning op een Ironman 70.3 en meteen een ticket voor het WK Ironman 70.3 in Nieuw-Zeeland!

Met open mond doen wij ons petje af.
Knap, Marten!!


Gepubliceerd in: Blog

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes en promoties

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief! Vul hieronder je e-mailadres in en kies de vestiging waarvan je de nieuwsbrief wenst te ontvangen.

Meer blog artikelen

Geef verveling geen kans!

Kinderen koning bij Sportoase! Ook tijdens de laatste dagen van de vakantie zorgt het Sportoase Zwe...