Waarom goede begeleiding zo belangrijk is bij het fitnessen

Bij het fitnessen train je heel wat spieren en werk je aan je hele lichaam. Maar als je impulsief en overenthousiast op de toestellen springt, is de kans groot dat je weinig resultaat ziet of misschien zelfs letsels oploopt. Goede begeleiding is dan ook een aanrader.

 

Bijna iedereen trekt naar de gym met een bepaald doel: conditie opbouwen, leniger worden, gewicht verliezen of aan spierkracht winnen. Maar weet je ook hoe je dat doel juist kan bereiken? Je personal trainer in elk geval wel. Hij of zij is een professional die jou helpt met het behalen van je gewenste resultaat.

Jouw fitness coach maakt eerst uitgebreid de balans op van je lichaam, vaak door enkele sportieve testen af te nemen en zaken zoals gewicht of vetpercentage te meten. Zo weet je meteen vanaf het begin hoe je ervoor staat en waaraan je precies gaat werken. Ook bij Sportoase krijg je een uitgebreide Multiscan-gezondheidsanalyse waarbij jouw conditie, vet- en spiermassa en de belasting op je spieren gemeten wordt.

 

Trainingsschema op maat

Op basis van die analyse stelt je fitnessbegeleider vervolgens een op maat gemaakt trainingsschema voor je op, dat afgestemd is op jouw lichaam en vooropgestelde doel. Je hebt persoonlijk contact met jouw begeleider en kan hem of haar al je wensen voorleggen, van het aantal keer per week dat je wil trainen tot de specifieke lichaamszone waar je wil vermageren. Ook voor die lastige lichaamszones heeft jouw coach de juiste oefeningen.

Met een goede begeleiding weet je in de fitness altijd waarmee je bezig bent. Je krijgt een duidelijke uitleg bij de verschillende toestellen die er zijn en leert meteen ook de juiste technieken aan voor elke oefening. Bovendien kan je rekenen op de uitgebreide kennis van jouw coach, want van een echte hoogopgeleide expert leer je uiteraard de beste tips en tricks.

 

Geen blessures en geen excuses

Door oefeningen op maat op een correcte manier uit te voeren, loop je trouwens veel minder risico op blessures. Wie zonder begeleiding aan het fitnessen slaat, begint vaak heel gemotiveerd stevig te trainen, maar overbelast zo bepaalde spieren of gewrichten. Jouw coach ziet erop toe of je vooruitgang boekt en je kan hem of haar aanspreken bij de eerste tekenen van lichamelijke klachten. Dan passen jullie samen je trainingsschema aan om erger te voorkomen.

Tot slot motiveert een goede begeleider je als het even wat lastiger wordt. Hij of zij is een inspirerend voorbeeld en daagt je steeds uit om je grenzen te verleggen of complimenteert je met je vooruitgang. Bij Sportoase krijg je zelfs toegang tot een innovatief opvolgingssysteem waarmee je steeds in contact staat met je coach. Voor jou geen flauwe excuses, samen halen jullie het maximum uit work-outs, ook als je eens een mindere dag hebt.

 

Voedingsadvies

Bij sommige fitnesszaken kan je zelfs je voedingsgewoontes onder de loep laten nemen. Zo ook bij Sportoase, waar de personal coaches naast bewegingsadvies ook voedingsadvies kunnen geven. Met hun concrete tips en suggesties schakel je makkelijk over naar een gezonder eetpatroon om nog sneller je gewenste resultaten te behalen.

 

Waar wacht je nog op?

Boek hier je vrijblijvende dagpas Fitness


Gepubliceerd in: Blog

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes en promoties

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief! Vul hieronder je e-mailadres in en kies de vestiging waarvan je de nieuwsbrief wenst te ontvangen.

Meer blog artikelen