Waarom zwemmen hét perfecte uitje is voor het hele gezin

Ben je op zoek naar een leuke uitstap waar zowel je kinderen als jij ongelooflijk veel plezier aan beleven? Dan is het zwembad voor jullie de plek om te vertoeven. Urenlang samen in het water ploeteren, je kinderen hun eerste zwemtechnieken aanleren en genieten van elkaars gezelschap. Nog niet overtuigd? Lees dan zeker verder!

Een boost voor jouw geest en mentale gezondheid

Stress verdwijnt als sneeuw voor de zon wanneer we zwemmen. Je kan even je zorgen opzij zetten en je enkel concentreren op je zwemtechnieken. Bovendien werkt het water ontspannend, want je voelt je zo licht als een veertje en je hart krijgt rust. En na de inspanning van het zwemmen heb je meer energie en kan je er weer tegenaan!

Een betere nachtrust

De algemene gezondheid van je kinderen en jezelf is ook afhankelijk van jullie slaappatroon. Tijdens onze slaap herstellen en verjongen onze geest en lichaam zich namelijk. Daarom is het belangrijk om goed te slapen en sporten helpt daar zeker bij. Door enkele uren in het zwembad door te brengen, komen er door de inspanning hormonen vrij die jou achteraf een betere nachtrust bezorgen.

Versterking van de spieren

Een leuke manier om spieren te kweken? Zwemmen! Door regelmatig met je kinderen het zwembad in te duiken, bouwen ze sneller spiermassa op. En jij natuurlijk ook! Zwemmen is eigenlijk een soort conditie- en krachttraining, waarbij de spieren op verschillende manieren getraind worden.

Minder risico op hart- en vaatziekten

Zwemmen verlaagt net als andere vormen van cardiovasculaire inspanning je bloeddruk en vermindert zo de kans op hart- en vaatziekten. Dat is zeker mooi meegenomen voor het hele gezin, op voorwaarde dat je minstens 3 keer per week een halfuurtje beweegt.

Meteen in een goede stemming

Net als bij elke andere vorm van beweging produceert het lichaam endorfines tijdens wateractiviteiten. Heerlijk, want het is hét ontspannings- en plezierhormoon bij uitstek. Jouw gezinnetje zal met een brede glimlach het zwembad verlaten, dat is zeker.

Een gezellige uitstap met de hele familie

Het is fijn om met iedereen samen eens iets te doen en om daarvoor de deur uit te gaan, zeker tijdens het weekend of vakantie. Bovendien zijn de zwembaden van Sportoase 100% kindvriendelijk en zijn er een heleboel activiteiten voorzien om kinderen lekker bezig te houden. Laat je kind zich uitleven op de glijbanen of springplanken, leer het z’n eerste schoolslag aan of spetter erop los met je kleinste spruit in het kinderbad. Achteraf neem je sowieso een heleboel mooie, nieuwe herinneringen mee naar huis!


Gepubliceerd in: Blog

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes en promoties

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief! Vul hieronder je e-mailadres in en kies de vestiging waarvan je de nieuwsbrief wenst te ontvangen.

Meer blog artikelen