Wat zijn de voordelen van een zumbales?

Zumba is een idee van Alberto Perez, een danser en choreograaf, en betekent eigenlijk 'snel bewegen en lol hebben'. Dat zegt meteen genoeg en het concept is dan ook een groot succes, al sinds de jaren ‘90. Heb je zelf zin om een zumbales te gaan volgen? Lees dan snel hieronder de voordelen!

1. Zumba is voor iedereen

Als dansen je wat afschrikt en je misschien bang bent dat je niet mee kan met de rest, dan is zumba de perfecte work-out voor jou. De bewegingen zijn vaak niet te moeilijk én de routines zijn heel repetitief. Met een beetje oefening kom je dus al een eind. Bekijk dus zeker eens wanneer de volgende zumbales in jouw favoriete Sportoase-vestiging plaatsvindt

2. Het is een full body work-out …

Aangezien je je hele lichaam inzet bij het dansen, gebruik je ook alle spieren. Daarnaast helpt het dansen je om een goede houding aan te nemen en je leniger te maken. Hoe intensiever je zumbales, hoe meer spiergroepen je zal trainen. Draag dus zeker comfortabele, ademende sportkleding, want er zal gezweet worden! Gelukkig hoort er bij elke les ook een ‘cool down’ waarbij je je spieren langzaam ontspant en goed stretcht.

3. … en een stevige cardiotraining

Door de constante afwisseling van snelle en trage routines, werk je hard aan je uithouding. Zumba verhoogt je hartslag en zorgt ervoor dat je veel calorieën verbrandt. Een paar keer per week dansen en je conditie gaat er met grote stappen op vooruit. Ben je niet zo’n fan van hardlopen of andere conditiesporten, maar wil je toch aan je cardio werken? Dan is zumba perfect voor jou. Check snel het uurrooster van het Sportoasecomplex in jouw buurt en start meteen.

4. Maar het is vooral fun!

De reden waarom zumba zo enorm populair is, heeft heel wat te maken met het fungehalte van de sport. Zumba is een heel speelse work-out op upbeat, vrolijke muziek, dikwijls met een vleugje latin of een andere originele stijl. Oké, je bent jezelf in het zweet aan het werken met snelle passen, maar eigenlijk ben je je vooral aan het amuseren. Dansen is leuk en zumba heeft geen strenge regeltjes en hoeft niet perfect juist te zijn. Zin om een beetje vals mee te zingen? Waarom niet! Laat je helemaal gaan tijdens de zumbales en geef alles wat je hebt.

5. Je maakt er bovendien nieuwe vrienden

Omdat het een groepssport is, leer je sowieso veel nieuwe mensen kennen tijdens en na de les. Samen sporten schept een band en de lichte groepsdruk zorgt er tegelijk ook voor dat je nooit een les mist. Dus of je nu zelf je vrienden meesleurt naar je zumba work-out of hen daar leert kennen, pret verzekerd. Blijf nadien gerust nog wat napraten of iets drinken.

Na dit artikel heb je ongetwijfeld zin om te starten met zumba, en terecht! Ontdek snel het aanbod bij jouw Sportoasecentrum. Zumba is voor iedereen toegankelijk en makkelijk aan te passen aan jouw niveau. Krik je conditie op terwijl je plezier beleeft aan het sporten!


Gepubliceerd in: Blog

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes en promoties

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief! Vul hieronder je e-mailadres in en kies de vestiging waarvan je de nieuwsbrief wenst te ontvangen.

Meer blog artikelen