Het AIR-systeem van Sportoase, jouw veiligheidsgarantie sinds juni 2021

Zorg dragen voor jouw gezondheid, daar hechten wij bij Sportoase veel belang aan. Om al onze leden een veilige sportomgeving te kunnen garanderen, introduceerden wij vorig jaar het AIR-systeem, een vernuftig verluchtingssysteem waarmee we samen met onze partners de deur wisten te heropenen richting veilig indoor sporten. Die veiligheidsgarantie kan jij ook als sporter zelf controleren, via onze eigen gezondheidsbarometer. Drie verschillende kleuren duiden hierbij op transparante wijze de drie verschillende fases aan, waarop ons drieledige veiligheidsplan gestoeld is. Zo verzekeren wij met driedubbele zekerheid jouw veiligheid bij Sportoase, al meer dan 230 dagen lang.

Hoe we dankzij het AIR-systeem veilig indoor sporten opnieuw mogelijk maakten

Sporten heeft altijd een positieve impact gehad op de gezondheid, maar tijdens corona kwam deze werking toch even onder druk te staan. Sportcentra werden na de uitbraak van COVID-19 massaal gesloten, omwille van de bezorgdheid over binnensport. 

Terwijl we met Sportoase Break Out een veilig outdoorprogramma opstelden om mensen in de gezonde buitenlucht te laten sporten, onderzochten we tal van pistes om diezelfde gezonde buitenlucht ook naar binnen te halen. Zo creeërden we uiteindelijk samen met onze partners het AIR-systeem. Een vernuftig verluchtingssysteem, dat niet alleen de gedroomde aanvulling vormde van ons uitgebreide veiligheidshandboek, maar wat ook een sleutelrol zou spelen bij de heropening van de fitnesscentra. Dankzij onderstaande zaken, die hun efficiënte werking bewezen tijdens het nationale testevent voor fitness, kunnen wij al onze leden dan ook vandaag een gezonde sportomgeving garanderen.

Installatie nieuwe filters met Bacterial Filter Efficiency

Iedere 7 minuten een verse lading van 100% gefilterde buitenlucht

Sensoren in luchtkanalen zorgen voor opmeting en automatische bijsturing

Transparante weergave van waarden via CO2-meters en tv-schermen

Meer over het AIR-systeem

This image for Image Layouts addon

In beeld
Algemeen Directeur Michaël Schouwaerts licht de werking van het AIR-systeem toe

Bekijk het volledige interview
This image for Image Layouts addon

In de media
Sportoase organiseert testevent in samenwerking met ministers van Sport

Lees het volledige artikel
This image for Image Layouts addon

Dossier
De volledige werking van ons vernuftige AIR-systeem,
van A tot Z

Ontdek alles over de werking

De Gezondheidsbarometer van Sportoase

Met deze 3 kleurschalen bieden wij duidelijkheid over jouw veiligheid

This image for Image Layouts addon

Luchtkwaliteit onder 900 mmol
Groen

✔ Veilige en gezonde luchtkwaliteit

✔ Mensen kunnen in alle veiligheid werk maken van hun gezondheid

✔ Gebouwbeheersysteem zorgt om de 7 minuten voor een nieuwe lading van 100% verse en gefilterde buitenlucht.

This image for Image Layouts addon

Luchtkwaliteit tussen 900 en 1.400 mmol
Oranje

✔ Nog steeds veilige en gezonde luchtkwaliteit, maar extra aandacht is vereist.

✔ Er worden geen extra mensen meer in de ruimte toegelaten tot het scherm terug groen is.

✔ Gebouwbeheersysteem schakelt een versnelling hoger en zal voor een grotere toevoer aan nieuwe en vers gefilterde lucht zorgen.

This image for Image Layouts addon

Luchtkwaliteit boven 1.400 mmol
Rood

✔ Sportende leden worden verzocht hun workout even te pauzeren en de zaal te verlaten tot er opnieuw een optimale luchtkwaliteit gegarandeerd kan worden.

✔ Capaciteit voor extra luchtventilatie en filtering wordt opgedreven tot 120%.

✔ Volledige sportruimte is in minder dan 7 minuten volledig gefilterd en aangezuiverd met verse buitenlucht, waardoor de luchtkwaliteit opnieuw onder de 900 mmol zit en een groen scherm verschijnt.

We leggen onszelf hierbij strengere parameters op dan dat de veiligheidsmaatregelen ons voorschrijven. Volgens de voorschriften wordt een score van 1.100 mmol nog als oké bevonden, voor ons moet de luchtkwaliteit een score van minder dan 900 mmol weten te behalen om het scherm groen te laten kleuren. Daar ligt voor ons als partner van jouw gezondheid de grens.

This image for Image Layouts addon

Al 230 dagen lang jouw gezondheidsgarantie,
getest en goedgekeurd op het nationale testevent

De uitgekiende verluchtingsprocedure van het AIR-systeem, stelt ons al van in juni 2021 in staat om jou in alle vertrouwen en comfort te laten sporten in onze veilige sportzalen.

Dat bleek ook tijdens het nationale testevent, waarbij controleorganen vanuit de overheid ons vernuftige verluchtingssysteem aan een uitgebreide test onderwierpen. Het AIR-systeem bewees daarbij zijn feilloze en efficiënte werking en wist zelfs in een testcase met een afgesloten en drukbezochte ruimte garant te staan voor de nodige luchtventilatie. Dankzij deze resultaten verkreeg onze sector dan ook het vertrouwen van de overheid om 8 dagen later terug te mogen openen.

Lees meer over het AIR-systeem
This image for Image Layouts addon

(Her)beleef het
nationaal testevent fitness met onze aftermovie

Het resultaat van vele maanden hard werk achter de schermen, ter verbetering en optimalisering van jouw comfort, vertrouwen en veiligheid, hebben we samengebald in deze 3 ongelooflijk mooie minuten. 3 minuten die toonaangevend waren voor het opnieuw gezond kunnen fitnessen.

Bekijk de reportage over het nationale testevent
This image for Image Layouts addon

Sportoase, de beste plaats om aan jouw gezondheid te werken

De beste plaats om aan jouw gezondheid te werken, is bij ons. Dat zeggen we heus niet zomaar. De gezondheidsbenadering bij Sportoase gaat namelijk wel wat verder dan gewoon even de deur openzetten om te verluchten. We willen namelijk niets minder dan een zo veilig mogelijke omgeving waarin jij kan sporten. 

Alles over onze gezondheidsbenadering
This image for Image Layouts addon

Sportoase ziet veilige werking bekroond worden met ISO-certificaat

Veiligheid, comfort en vertrouwen. Het is niet alleen een baseline waar we bij Sportoase graag mee uitpakken, het is ook iets dat we op de meest kwalitatieve manier aanbieden aan al onze bezoekers. Het feit dat wij als enige in onze sector voor het zevende jaar op rij het ISO-certificaat wisten binnen te halen, onderstreept dat nog eens te meer. 

Lees meer over dit veiligheidslabel

4 miljoen bezoekers kiezen voor Sportoase om aan hun gezondheid te werken. En jij?

Onze goede en veilige werking wordt niet enkel bevestigd door overheidsinstanties of keuringsmaatschappijen, maar ook door jullie. Jaarlijks verwelkomen we zo maar liefst 4 miljoen enthousiaste bezoekers die voor Sportoase kiezen om in alle veiligheid aan hun gezondheid te komen werken, onder begeleiding van professionele coaches. Wil jij ook proeven van alle voordelen van sporten en bewegen bij Sportoase? Vraag dan snel je kosteloze dagpas aan en geniet zo van ons uitgebreide bewegingsaanbod. 

Vraag hier je dagpas aan

Waarom we uniek zijn in wat we doen

fitness en zwemmen in 1 abonnement
veilige sportomgeving dankzij AIR
versterking van gezondheid & immuniteit

Gepubliceerd in: Blog

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes en promoties

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief! Vul hieronder je e-mailadres in en kies de vestiging waarvan je de nieuwsbrief wenst te ontvangen.

Meer blog artikelen