Sportoaseleden willen terug naar de fitness!

Sportoaseleden willen terug naar de fitness in het belang van eigen gezondheid

Maandag 15 februari stuurde Sportoase een gezondheidsenquĂȘte uit naar haar 10.000 fitnessleden (nationaal) met als doel te onderzoeken hoe fit en gezond ze zich vandaag voelen. Ondertussen kregen we al ruim 2.000 antwoorden binnen en daarmee heel wat stof tot nadenken. We bundelden hieronder enkele opmerkelijke cijfers.

  • 74,8% geeft toe duidelijk minder te bewegen sinds de sluiting van de fitnesscentra.

  • 70,3% van hen zegt zich minder gezond en fit te voelen tijdens deze sluiting van de fitness.

  • 85% vindt dat bij volgende versoepelingen (beslissing vanuit de overheid) de fitnesszalen terug open moeten uit belang voor hun gezondheid.
  • 40,3% gaf aan routine en variatie in hun bewegingsschema het meest te missen, 35% van hen mist de motivatie van de coaches het meest en de overige 24,7% mist de fitnesstoestellen het hardst.
  • 99,8% van de Sportoaseleden geeft aan dat beweging de belangrijkste factor is voor hun algemene fysieke en mentale welzijn.
Image

Deze cijfers bevestigen nogmaals wat tal van experten, artsen en wetenschappers al een tijdje willen duidelijk maken; voldoende beweging, een goede begeleiding en gezonde voeding dragen bij tot een weerbaardere en gezondere samenleving! Het is bewezen dat mensen met een ongezonde levensstijl minder bestand zijn tegen eender welke ziekte en/of uitdaging. Via deze link ontdek je een overzicht van verschillende experten die deze wetenschap onderschrijven.

Volgens Sportoase en nog belangrijker volgens haar leden is er geen enkele reden voor deze totale blokkering van fitness.  Meer nog, toen we op 8 juni de eerste keer het verlossende nieuws kregen dat we de fitnessdeuren mochten openen, bewezen we dat fitness veilig kan. Bij Sportoase kreeg elke uitdaging minstens 2 maatregelen, zo is reservatie noodzakelijk en registratie verplicht, plaatsten we een temperatuurscan aan de ingang en werden er schermen tussen de cardiotoestellen voorzien zodat steeds een veilige afstand gegarandeerd werd. Al deze maatregelen (en nog een heleboel andere) zorgden ervoor dat er geen enkele besmetting werd waargenomen op de fitnessvloer bij Sportoase gedurende de korte periode dat we geopend waren.

We kunnen niet anders dan luisteren naar onze leden, onze medewerkers en bij uitbreiding naar de hele Belgische bevolking om de schreeuw naar meer gezondheid om te zetten in praktijk.  Dankzij een goede begeleiding van onze coaches, een doorgedreven gezondheidstest en de uitgebreide veiligheidsmaatregelen geloven we meer dan ooit dat fitness moet kunnen, dit in het belang van ieders gezondheid.


Gepubliceerd in: Blog

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes en promoties

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief! Vul hieronder je e-mailadres in en kies de vestiging waarvan je de nieuwsbrief wenst te ontvangen.

Meer blog artikelen